Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rybí polévka

Stránky

středa 2. ledna 2013

Rybí polévka


Rybí polévka


Rybí polévka patří v naší kuchyni k tradičnímu štědrovečernímu jídlu. Rybí polévka je zvláštní jídlo, které si člověk buď oblíbí, anebo ho nesnáší. Znám spoustu lidí, kteří nad rybí polévku nemusí a spoustu lidí s kterými mohu vést dlouhé debaty o tom, jak polévku připravují právě oni. A co domácnost, to jiný recept. Někdo dělá polévku s jíškou, někdo se smetanou, někdo s nudličkami.... A dnes vám přínáším recept, jak polévku vařím já.



Na rybí polévku potřebujeme:
rybí kousky (hlavu, jikry a já přidávám i kousek masa od ocasu)
kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer)
cibuli
2 stroužky česneku
celý pepř, sůl, nové koření
krupičku
muskátový oříšek


Rybí kousky zalijeme vodou, přidáme cibuli a česnek pokrájené na čtvrtky, celá pepř a nové koření. Dále přidáme oblíbenou kořenovou zeleninu. Vše necháme povařit asi tak 30 minut.
Po té vše přecedíme.
Rybí kousky obereme a na jemno pokrájíme. Zeleninu pokrájíme na kostičky a spolu s masem vrátíme zpět do vývaru. Vývar přivedem k varu, přidáme 2 lžíce krupičky, aby se nám polévka trochu zahustila. Dochutíme solí a nakonec přidáme lžičku nastrouhaného muškátového oříšku.
Ozdobíme petrželkou a můžeme přidat i osmažené chlebové hvězdičky!

A co VY a rybí polévka?

3 komentáře :

  1. rybí polévku vařím stejně, jenom do ní přidávám nakonec ještě rozkvedlané vejce

    OdpovědětVymazat
  2. Do polévky dávám hrubou krupici do růžova osmahnutou nasucho na pánvi.dávám ji pouze v případě kdy kapr nemá jikry.



    OdpovědětVymazat
  3. Vařím stejně, jen krupici nedávám, seženu si jikry a mlíčí-ty to zahustí dostatečně. Jíška spíš tmavší.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...