Cuketové řízky
A cukeotobraní ještě nekončí. Cukety na zahrádce nekontrolovatelně dozrávají, některé dokonce přerůstají a tak je nejvyšší čas je sklidit a něco dobrého z nich jedlíkům uvařit.
Řízky k víkendu tak nějak patří, ale dnes budou bez masa - cuketové .
Cuketové řízky jsou osvědčenou klasikou a tak dnešní recept nebude pro mnohé žádnou převratnou novinkou.
Na cuketové řízky potřebujeme:
cuketu (velikost a množství dle počtů strávníků)
sůl, česnek
strouhánkou, mouku a vajíčko na trojobal
Njeprve cuketu oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka. Cuketová kolečka z každé strany posolíme a necháme "vybrečet"... pustit vodu. Poté kolečka osušíme a z každé strany jemně potřeme česnekem ( kdo má česnek rád, tak může i více než jemně). Takto připravená kolečka obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na rozpaleném tuku.
A máme hotovo! Rychlý oběd je na stole!
A v trojobalu můžeme obalit i další zeleninu
Vyzkoušejte obalit také celer
Dobrý den.Moc zajímavé recepty.Zkusím ty ck.řízky s osušením a s česnekem.Asi budou lepší než dělám já.Taky se těším na vyzkoušení pečeného čaje.Máte moc pěkný blog!
OdpovědětVymazatZdraví Eva Preislerová
Děkuji za návštěvu a jsem moc ráda, že se Vám u mně líbí!
Vymazat