Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rychlý špíz z hájovny

Stránky

pondělí 7. ledna 2013

Rychlý špíz z hájovny


A jsem tu již tradičně s typem na víkendový oběd. Dnešním typem je špíz z hájovny. Je připraven z divočiny, ale divočinu můžete klidně nahradit vepřovým masem.



Na špíz potřebujeme:
kousky masa z divočáka
játra
cibuli
uzeninu dle vlastního uvážení
sůl. grilovací koření, masox a olej
Kousky masa pokrájíme na kostčky, osolíme a promícháme s 1 lžičkou koření diovočina.
Játra pokrájíme na plátky, potřeme grilovacím kořením rozmíchaným v oleji a takto připravená játra pokrájíme na kostičky.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky.
Uzeninu pokrájíme na menší kousky.
Takto připravené suroviny střídavě me na jehlu. Vložíme do vyššího pekáčku, podlijeme vodou, přidáme 1/2 kostky masoxu a vložíme do trouby.Během pečení špízy otočíme, aby se stejnoměrně propekly!
Hotové špízy vyndáme z pekáčku. Výpek slijeme, povaříme a zahustíme moukou.

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...