Když už se tady píše o jahodách, tak by stálo za to přidat nějaký jahodový receptík....
K našim oblíbeným patří jahodové řezy. Recept jsem kdysi dostala od své kolegyně v práci, která ho měla od své kamarádky..... a dnes ho předám vám!
JAHODOVÉ ŘEZY
na těsto potřebujeme:
250 g cukru krupice
4 žloutky
7 lžic teplé vody
5 lžic oleje
250 g polohrubé mouky
1/2 prdopeče
sníh ze 4 bílků
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a postupně přidáváme ostatní suroviny. Pečeme na vymazaném plechu při 200 stupních asi tak 20 minut (každému peče trouba jinak).
na krém potřebujeme:
1/2 l rozmixovaných jahod (nejlepší jsou čerstvé, ale mražené udělají stejnou službu)
2,5 balíčku jahodového pudinku (když není jahodový, můžeme dát i vanilkový)
250 g másla
moučkový cukr (na doslazení)
Jahody rozmixujeme, přidáme pudinky rozmíchané v troše vody a svaříme na hustou kaši. Vychladlou hmotu zašleháme do másla utřeného s cukrem.
Jahodovou hmotu natřeme na upečený piškot.
Navrch dáme polevu vyrobenou z 1 čokolády na vaření a 2 dkg 100% tuku.
A malá změna:řezy můžeme udělat i do dortové formy, akorát množství těsta zkrátíme o polovinu!
Necháme vychladit a potom už jen s chutí do toho!!!!!
Tyhle řezy znám a jsou opravdu vynikající.
OdpovědětVymazat