O tom, že lze zavařit skoro všechno vás asi nemusím přesvědčovat. Akorát v dnešní době, kdy lze koupit skoro všechno a všeho je dostatek ( a někdy i přebytek), od tohoto způsobu konzervování spousta hospodyněk upouští.
Nedávno jsem dostala větší (než malé ) množství pravých domácích klobásek. Ta vůně a chuť .. no s kupovanými nesrovnatelná. A protože klobásek bylo dosti, jedlíci si také do syta pochutnali.. vzpoměla jsem si, že jsme kdysi dávno doma klobásky a taky uzené maso zavařovali do sklenic.
Proč tenhle způsob konzervování opět nevyzkoušet.
V chytré knize "Konzervujeme ovoce, zeleninu, houby a maso" jsem si přečetla jak na to a podělím se o to i s vámi.
Klobásky narovnáme do sklenic, zalijeme několika lžícemi vody. Sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme při plném varu ( sklenice musí být vodě po víčko ponořeny):
1. den sterilujeme 1 hodinu při 100 st. a 2. den opět opakujeme ( 1 hodinu při 100 st.)
Musím přiznat, že ve spíži mezi sklenicemi povidel, marmelád a ovocných kompotů vypadají sklenice s klobáskami poněkud exoticky. Ale vedle sklenic s okrukami to zase není tak zlé.
A co VY? už jste někdy zkoušeli dělat "masné"kompoty? Napiště své zkušenosti.
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!