Dnešním víkendovým moučníkem je jablečný štrůdl. Existuje spousta receptů na zaručená štrúdlová těsta, ale já jsem pro dnešek dala přednost kupovanému listovému těstu.
Štrůdl (jinak také jablečný závin) z listového těsta je natolik známý, že dnešním receptem nikoho nepřekvapím.
8 větších jablíček dobře omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Prosypeme skořicovým cukrem. Podle chuti můžeme přidat hrozinky, ořechy...
Listové těsto vyválíme na 2 větší pláty, které posypeme piškotovými drobečky, Těsto poklademe připravenou jablečnou směsí a srolujeme. Povrch štrůdlu potřeme rozšlehaným vajíčkem a na štrůdl na několika místech vidličkou jemně propíchneme.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 20 minut.
Po upečení necháme zchladnout a sypeme cukrem.
A co VY? Jak připravujete štrůdl VY? Napište do komentářů
super už sem delal
OdpovědětVymazat