Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rychlý jablečný štrůdl

Stránky

neděle 6. ledna 2013

Rychlý jablečný štrůdl




Dnešním víkendovým moučníkem je jablečný štrůdl. Existuje spousta receptů na zaručená štrúdlová těsta, ale já jsem pro dnešek dala přednost kupovanému listovému těstu.
Štrůdl (jinak také jablečný závin) z listového těsta je natolik známý, že dnešním receptem nikoho nepřekvapím.



8 větších jablíček dobře omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Prosypeme skořicovým cukrem. Podle chuti můžeme přidat hrozinky, ořechy...


Listové těsto vyválíme na 2 větší pláty, které posypeme piškotovými drobečky, Těsto poklademe připravenou jablečnou směsí a srolujeme. Povrch štrůdlu potřeme rozšlehaným vajíčkem a na štrůdl na několika místech vidličkou jemně propíchneme.


Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 20 minut.
Po upečení necháme zchladnout a sypeme cukrem.

A co VY? Jak připravujete štrůdl VY? Napište do komentářů

1 komentář :

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...