Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí utopenci

Stránky

středa 2. ledna 2013

Domácí utopenci


Domácí utopenci

Určitě mi dáte za pravdu, že sladkostí máme přes vánoce dost a dost. A tak by bylo potřeba udělat malou změnu. A co takhle připravit jedlíkům utopence. Teď nemám na mysli utopení ve vaně, či ve vodním toku... myslím utopence salámovéUsmívající se






A pokud se chcete do přípravy téhle dobroty pustit, potom počítejte s tím, že je potřeba udělat utopence s předstihem, aby se v láku stačily krásně rozležetUsmívající se.
Na domácí utopence potřebujeme:
1 kg kvalitních špekáčků (doporučuji nešetřit)
cibuli - bílou, červenou
naloženou červenou papriku
Špekáčky a cibuli pokrájíme na kolečka a vrstvíme do sklenic. Vrstvu špekáčků prokládáme cibuli a kousky naložené pariky... a stále dokola.


Vše zalijeme vychlazeným nálevem.
Nálev na utopence si připravíme z 1 litru vody, 130 ml octa a 1 lžíce nakládací směsi DIA NOVA. Přidáme 5 kuliček černého pepře, 2 bobkové listy a 5 kuliček nového koření a vše necháme povařit. Podle potřeby dosladíme buď umělým sladidlem nebo cukrem. Nakládací směs DIA Nova jsem zvolila schválně, protože je vhodná i pro diabetiky. Ale můžete ji nahradit i nakládacím přípravkem DEKO.



Vychlazený nálev přecedíme a nalijeme na navrstvené špekáčky. Sklenici uzvařeme a necháme v chladu uležet!


Tak a malé silvestrovské pohoštění či malý novoroční jedlý dárek je na světěUsmívající se


Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...