Pomazánku z uzené makrely už jsem pěkně dlouho nedělala. A tak jsem se rozhodla ji jedlíkům připravit k odpolední svačině.
Pomazánku z uzené makrely asi většina lidí zná a opět si troufnu říct, že co kuchařka to trochu jiný recept. A dneska vám napíšu, jak pomazánku připravuji já.
Na pomazánku budeme potřebovat:
1 celou uzenou makrelu (zbavenou kostí a kůže)
1/2 másla, můžeme použít i pomazánkové máslo
1 malou cibuli (jemně pokrájenou na kostičky)
2 lžíce hořčice
sůl
Nejprve makrelu zbavíme kostí a kůže. Kostí se snažíme zbavit opravdu důkladně, protože není nid horšího než při pojídání narazit na zapomenutou kůstku. Maso a pokrájenou cibuli pomocí tyčové mixeru rozmělníme. Pokud se vám z jakéhokoli důvodu nechce vyndávat tyčový mixer, klidně můžete cibuli i makrelu nechat v kouscích.
Máslo spolu shořčicí utřeme do pěny a přidáme připravenou makrelu a cibuli. Promícháme a dle chuti dosolíme.
A malý typ. Do pomazánky můžeme přidat i vajíčko nebo nastrouhanou okurku!
A máme hotovo. A už jen zbývá namazat na domácí pečivo!
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!