Červená čočka s uzeným masem
Dnes opět přicházím se svým typem na víkendový oběd. Podle starých zvyků bychom se na novoročním stole měli vyhnout všemu, co létá a běhá, aby nám štěstí v novém roce neuteklo! A aby se nás po celý rok držely peníze, potom by na našem stole neměla určitě chybět čočka. Novoroční čočka určitě nebude chybět ani na našem stole.
Čočka je pokrm, kterým doma své jedlíky příliš nenadchnu. Ačkoli se je snažím přesvědčit o bohatství, které nám přinese a o prospěšnosti luštěnin pro lidský organismus, obvykle na čočku zůstávám sama. A tak se čočka, v naší kuchyni opravdu nedoceněná, objevuje na našem jídelníčku opravdu zřídka.
Ze všech druhů čoček jsem si nejvíce oblíbila čočku červenou. Hlavně proto, že je rychle vařená.
A tady je recept na moji "fofr" čočku
1 hrneček červené čočky
2 hrnečky vody
1/2 kostky masoxu
2 bobkové listy
ocet a sůl na dochucení
Čočku nejprve dobře propereme pod tekoucí vodou. Zalijeme vodou, přidáme masox, bobkové listy necháme povařit. Čočka se vaří opravdu rychle, celé to netrvá ani 15 minut. Potom dle chuti dosolíme a ochutíme octem. Do téhle čočky nedávám ani osmaženou cibulku, a ni ji nezadělávám jíškou. Prostě jenom jednoduše povařím a dochutím
A co VY a luštěniny ve Vaší kuchyni? Bude čočka na Vašem novoročním stole?
Super, děkuji za recept. .:-)
OdpovědětVymazatVynikající
OdpovědětVymazatDěkuji!!!
Vymazat