Dušené sladké zelí
A k pečené kachničce samozřejmě patří i dušené zelí.
Na přípravu potřebujeme:
1 menší hlávku zelí
1 větší cibuli
sůl, kmín
1 syrovou bramboru
cukr a ocet na dochucení
Nejprve si na tuku osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Zelí nakrouháme na jemné nudličky a postupně vkládáme na osmaženou cibuli. Osolíme, pokmínujeme a podlijme vodou. Za občasného promíchávání a podlévání, dusíme do měkka. Až nám zelí krásně změkne, zahustíme ho pomocí brambory, kterou nastrouháme na jemné struhadle. Chvilku povaříme. Na konec dochutíme moučkovým cukrem a octem.
Vyzkoušejte také pečenou kachnu s jablky.
A jako přílohu doporučuji vyzkoušet hrníčkové houskové knedlíky. Recept najdete zde na blogu
A co VY? Jak připravujete sladké zelí? Napište do komentáře
Alis, ty jsi se dnes s recepty rozjela. :-D
OdpovědětVymazatMám ráda sladké zelí, ale bramborou ho nezahušťuji. Vydusím co nejvíc vody a dochutím cukrem a octem.
V receptech se mi neobjevilo čokoládové fondue. Asi jsi ho stáhla. Nevadí, stejně sladké nemůžu. Jen jsem se chtěla podívat.
Přeji hezký víkend. :-)
Ahoj Jarmilko,moc Tě zdrvaím. Stále ještě stěhuju "starého Jedlíka", tak sjich je trochu víc :)
OdpovědětVymazatAhoj Ali, toto zelí vypadá skvěle a určitě je moc dobré!!!!!!!Já to dělám stejně , ale nezahuštuju ho ničím, jenom vydusím vodu a ocukruju a dochutím octem a pepřem!!!!!!!
OdpovědětVymazatAhoj Alí, díky za typ!
Vymazat