Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Dušené sladké zelí

Stránky

sobota 5. ledna 2013

Dušené sladké zelí


Dušené sladké zelí

A k pečené kachničce samozřejmě patří i dušené zelí.

Na přípravu potřebujeme:
1 menší hlávku zelí
1 větší cibuli
sůl, kmín
1 syrovou bramboru
cukr a ocet na dochucení



Nejprve si na tuku osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Zelí nakrouháme na jemné nudličky a postupně vkládáme na osmaženou cibuli. Osolíme, pokmínujeme a podlijme vodou. Za občasného promíchávání a podlévání, dusíme do měkka. Až nám zelí krásně změkne, zahustíme ho pomocí brambory, kterou nastrouháme na jemné struhadle. Chvilku povaříme. Na konec dochutíme moučkovým cukrem a octem.



Vyzkoušejte také pečenou kachnu s jablky. 


A jako přílohu doporučuji vyzkoušet hrníčkové houskové knedlíky. Recept najdete zde na blogu


A co VY? Jak připravujete sladké zelí? Napište do komentáře

4 komentáře :

  1. Alis, ty jsi se dnes s recepty rozjela. :-D
    Mám ráda sladké zelí, ale bramborou ho nezahušťuji. Vydusím co nejvíc vody a dochutím cukrem a octem.
    V receptech se mi neobjevilo čokoládové fondue. Asi jsi ho stáhla. Nevadí, stejně sladké nemůžu. Jen jsem se chtěla podívat.
    Přeji hezký víkend. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jarmilko,moc Tě zdrvaím. Stále ještě stěhuju "starého Jedlíka", tak sjich je trochu víc :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Ali, toto zelí vypadá skvěle a určitě je moc dobré!!!!!!!Já to dělám stejně , ale nezahuštuju ho ničím, jenom vydusím vodu a ocukruju a dochutím octem a pepřem!!!!!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...