Rychlé kokosky
Zapátrala jsem trochu v archivu a mám tu pro vás jeden aktuální typ na pečení....
Dnes vám přináším recept na cukroví takřka " na poslední chvíli". Určitě i vám zbylo z pečení vánočního cukroví několik bílků a určitě přemýšlíte co z nich udělat A tak vám dnes přinášm recept na rychlé domácí kokosky.
Na výrobu domácích kokosek potřebujeme:
2 bílky
100 g moučkového cukru
145 g strouhaného kokosu
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh do kteérho postupně zašleháme cukr. Na konce vmícháme kokos. JAk jednoduché a rychlé
Malou moka lžičkou nanášíme na vymazaný pečící papír malé hromádky, které pečeme při 180 stupních asi tak 15 minut.
Druhý den jsou kokosky krásně měkké a můžete je krémem přilepit k lineckému kolečku a nebo (jako u nás) je jíst samotné.
Coconut Delights
are wondering what to do with leftover egg whites from previous baking, here is the recipe that not
only solves your problem, but also makes your sweet dreams come true!
Ingredients:
2 egg whites
100 g powdered sugar
145 g grated coconut
Salt
First, we whist 2 egg whites with a pinch of salt until the froth stazs in stiff peaks, into which we add
gradually sugar. After adding the total amount of sugar into the mix we add the prepared coconut
pieces. And that’s it. How fast and easy.
We grease our baking tray and place tea-spoon sized pieces of the batter we made. It needs to be
baked at 180° C for about 15 minutes. Leave it to cool down. Wait 24 hours until the coconut pieces
get deliciously soft. They are now ready to be served. Enjoy!
Recepty na další vánoční cukroví najdete ZDE
Můžu se zeptat proč je tam tolik cukru???
OdpovědětVymazatPardon beru zpět
OdpovědětVymazatDěkuji za návštěvu, jinak 100 g cukru není zas tak moc :)
VymazatDoufám, že se mi povedou. Někde jsem četla, že se sníh šlehá v parní nebo vodní lázni. Je to tak? Děkuji.
OdpovědětVymazatDěkuji za návštěvu. V tomhle receptu se sníh v páře nešlehá!!!! Je to jednodušší a věřím, že s epovedou!
Vymazatkdy je mám upéct, aby byly měkké na Štědrý den? Díky Jana
OdpovědětVymazatDíky za návštěvu, kokosky se dají jíst prakticky hned!
VymazatDíky za odpověď, špatně jsem se zeptala. Za jak dlouho (když je někdo nesní) ztvrdnou? Chtěla bych je mít dobré na Štědrý den a bojím se, že když je upeču třeba 14 dní předem, že budou jak broky. Díky Jana
VymazatBohužel Vám asi moc neporadím. Záleží na tom v jakém prostředí je budete skladovat. Já je obvykle peču kolem 15. prosince.
VymazatZa chvíli jdu na ně. Mám na kokosky chuť už dlouho a teprve teď jsem našla tenhle super recept. :o)
OdpovědětVymazatMám doma těch bílků víc, zkusím, uvidím :-)
OdpovědětVymazat