Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rychlé domácí kokosky

Stránky

středa 2. ledna 2013

Rychlé domácí kokosky


Rychlé kokosky


Zapátrala jsem trochu v archivu a mám tu pro vás jeden aktuální typ na pečení....

Dnes vám přináším recept na cukroví takřka " na poslední chvíli". Určitě i vám zbylo z pečení vánočního cukroví několik bílků a určitě přemýšlíte co z nich udělat Usmívající se A tak vám dnes přinášm recept na rychlé domácí kokosky.









Na výrobu domácích kokosek potřebujeme:

2 bílky
100 g moučkového cukru
145 g strouhaného kokosu






Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh do kteérho postupně zašleháme cukr. Na konce vmícháme kokos. JAk jednoduché a rychléMrkající
Malou moka lžičkou nanášíme na vymazaný pečící papír malé hromádky, které pečeme při 180 stupních asi tak 15 minut.

Druhý den jsou kokosky krásně měkké a můžete je krémem přilepit k lineckému kolečku a nebo (jako u nás) je jíst samotné.


Coconut Delights 

This is something you’ve been waiting for – a really fast and easy recipe for this special time! If you 
are wondering what to do with leftover egg whites from previous baking, here is the recipe that not 
only solves your problem, but also makes your sweet dreams come true! 

Ingredients: 
2 egg whites 
100 g powdered sugar 
145 g grated coconut 
Salt 

First, we whist 2 egg whites with a pinch of salt until the froth stazs in stiff peaks, into which we add 
gradually sugar. After adding the total amount of sugar into the mix we add the prepared coconut 
pieces. And that’s it. How fast and easy.  

We grease our baking tray and place tea-spoon sized pieces of the batter we made. It needs to be 
baked at 180° C for about 15 minutes. Leave it to cool down. Wait 24 hours until the coconut pieces 
get deliciously soft. They are now ready to be served. Enjoy! 






Recepty na další vánoční cukroví najdete ZDE




11 komentářů :

  1. Můžu se zeptat proč je tam tolik cukru???

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu, jinak 100 g cukru není zas tak moc :)

      Vymazat
  3. Doufám, že se mi povedou. Někde jsem četla, že se sníh šlehá v parní nebo vodní lázni. Je to tak? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu. V tomhle receptu se sníh v páře nešlehá!!!! Je to jednodušší a věřím, že s epovedou!

      Vymazat
  4. kdy je mám upéct, aby byly měkké na Štědrý den? Díky Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za návštěvu, kokosky se dají jíst prakticky hned!

      Vymazat
    2. Díky za odpověď, špatně jsem se zeptala. Za jak dlouho (když je někdo nesní) ztvrdnou? Chtěla bych je mít dobré na Štědrý den a bojím se, že když je upeču třeba 14 dní předem, že budou jak broky. Díky Jana

      Vymazat
    3. Bohužel Vám asi moc neporadím. Záleží na tom v jakém prostředí je budete skladovat. Já je obvykle peču kolem 15. prosince.

      Vymazat
  5. Za chvíli jdu na ně. Mám na kokosky chuť už dlouho a teprve teď jsem našla tenhle super recept. :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám doma těch bílků víc, zkusím, uvidím :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...