A je tu tradiční typ na víkendový oběd. Dnes jsem zvolila panenku. Na talíři je panenka z divokého prasete, ale pokud je pro vás divočina nedostupná, a nebo pokud divočinu nejíte, určitě vám stejnou službu udělá vepřová panenka.
Panenka je jedno z nejjemnějších masíček, ale pokud to přeženete s pečením, může být také jedním z nejsušších!
Ale zpět k dnešnímu receptu. Budeme potřebovat:
2 celé panenky
olej
sůl, grilovací koření
1 konzervu žampionů (pokud chcete můžet použít žampiony čerstvé)
Pokud budete používat divočinu, potom doporučuji panenku večer nasolit a potřít olejem smíchaným s 2 lžičkama grilovacího koření. Pokud bude na oběd panenka vepřová, potom stačí panenku nasolit a potřít před vařením.
Připravenou panenku vložíme na pánvičku vytřenou olejem a z obou stran opečeme. Vyjmeme z pánvičky, vložíme do vyššího pekáčku. Přidáme zcezené žampiony a zalijeme 2 sklenicemi vody. Přidáme 1/2 kostky masoxu a necháme ve vyhřáte troubě asi tak 30 minut péct. Během pečení panenku otočíme a podléváme.
Panenku vyndáme z výpeku. Výpek povaříme, zahustíme moukou, povaříme a zjemníme 2 lžícemi smetany.
Před podáváním panenku naporcujeme na plátky. Jako přílohu můžeme zvolit pečené brambory.
A co VY? Co bude o víkendu k obědu u Vás?
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!