Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí pražené oříšky

Stránky

středa 2. ledna 2013

Domácí pražené oříšky


Domácí pražené oříšky





článku o jedlých dárcích jsem vám představila domácí pražené oříšky. Tahle dobrůtka se úžasně hodí na "takové to malé vánoční mlsání" a určitě neurazí i jako malý jedlý dárek! Ale nemusíte je mlsat jen o vánocích...



A protože jsem si pražení oříšků opět pro velký úspěch zopakovala, tak jsem recept pro vás nafotila a podělím se o něj i s vámi Usmívající se

Věřte, že tyhle pražené oříšky vás určitě dostanou!!! Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a výsledek ..překvapující!!!
Recept naní můj, objevila jsem ho vloni na blogu u Peti z Pucíkova a trochu jsem si ho upravila.Peťo, děkuji ti za tenhel úžasný recept!!!

A teď vám napíšu, jak si tuhle dobrotu připravit doma.
Na domácí pražené oříšky potřebujete:
200g směsi oříšků - vlašáky, lískové, mandle (prostě, kdo co rád)
150 ml krystalového cukru
50 ml vody
1 lžička mleté skořice
a komu nevadí perníkové koření, tak doporučuji 1 lžičku perníkového koření


Ořechovou směs smícháme s cukrem a vodou a vše vložíme do mikrovlnky nastavené na plný výkon asi tak na 6 minut. Během mikrovlnění směs několikrát promícháme. Po 3 minutách mikrovlnění přidáme skořici a kdo chce, tak perníkové koření.
Potom celou směs vyklopíme na pánvičku a za stáleho míchání necháme zkaramelizovat. Mícháme opravdu pečlivě a za chvíli uvidíte, jak se cukr kráně nabaluje na oříšky... a ta vůně....A máme hotovo.
A nyní stačí jen uhlídat před nedočkavými jedlíky.....
Rychlé a netradiční cukroví máme hotovo!!!!

14 komentářů :

  1. Právě brouzdám po internetu a hledám zajímavé recepty a musím říct, že Vaše stránky mě moc a moc zaujaly...hned něco vyzkouším...asi začnu obalovanými oříšky...

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, urobila by som, ale čo v prípade absencie mirkovlnky??? Použiť panvicu alebo rúru???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za návštěvu. Pokud nemáte mikrovlnku, tak si myslím, že to půjde i klasicky na pánvičce. Akorát časově to bude možná trochu delší!

      Vymazat
  3. Alis, vypadá to báječně, určitě vyzkouším, jen se zeptám, musí být oříšky loupané? myslím třeba lískáče nebo vlašáky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marci, lískáče obvykle dávám loupané a mandle neloupané. Ale klidně můžeš dát lískáče i neloupané.

      Vymazat
  4. Vypadá to suprově :) určitě vyzkouším. Chci je dát pod stromeček, nebude brzo je dělat už ted? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za návštěvu. Myslím si, že je ještě brzo, u nás by nevydržely...a byly by hned pryč :)

      Vymazat
  5. Jsou vynikajici, moc diky za recept, povedly se hned napoprve a zmizely okamzite ;-) diky!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tohle na 1000% vyzkouším. Mám doma asi 5 kg liskáčů a nevím cc z nich. Řezy ,krémy náplň do buchet toho už bylo dost. ale tohle to bude mňamka.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem to zkusil a nepovedlo se protože po 1 minutě v mikrovlnce mi to vyvřelo ven z misky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji dělat ve vyšší nádobě a možná i na menší výkon.

      Vymazat
  8. Dělám je podle Vašeho receptu už druhý rok a musím říct, že je to luxusní záležitost, moc díky za recept. Výsledek má jedinou vadu - musí se okamžitě schovat, protože jinak je bez milosti sežrán ještě zatepla :-D Díky! Milena F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem moc ráda, že se recept osvědčil :) U nás jedna také várka nikdy nestačí!

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...