Domácí pražené oříšky
článku o jedlých dárcích jsem vám představila domácí pražené oříšky. Tahle dobrůtka se úžasně hodí na "takové to malé vánoční mlsání" a určitě neurazí i jako malý jedlý dárek! Ale nemusíte je mlsat jen o vánocích...
A protože jsem si pražení oříšků opět pro velký úspěch zopakovala, tak jsem recept pro vás nafotila a podělím se o něj i s vámi
Věřte, že tyhle pražené oříšky vás určitě dostanou!!! Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a výsledek ..překvapující!!!
Recept naní můj, objevila jsem ho vloni na blogu u Peti z Pucíkova a trochu jsem si ho upravila.Peťo, děkuji ti za tenhel úžasný recept!!!
A teď vám napíšu, jak si tuhle dobrotu připravit doma.
Na domácí pražené oříšky potřebujete:
200g směsi oříšků - vlašáky, lískové, mandle (prostě, kdo co rád)
150 ml krystalového cukru
50 ml vody
1 lžička mleté skořice
a komu nevadí perníkové koření, tak doporučuji 1 lžičku perníkového koření
Ořechovou směs smícháme s cukrem a vodou a vše vložíme do mikrovlnky nastavené na plný výkon asi tak na 6 minut. Během mikrovlnění směs několikrát promícháme. Po 3 minutách mikrovlnění přidáme skořici a kdo chce, tak perníkové koření.
Potom celou směs vyklopíme na pánvičku a za stáleho míchání necháme zkaramelizovat. Mícháme opravdu pečlivě a za chvíli uvidíte, jak se cukr kráně nabaluje na oříšky... a ta vůně....A máme hotovo.
A nyní stačí jen uhlídat před nedočkavými jedlíky.....
Rychlé a netradiční cukroví máme hotovo!!!!
Právě brouzdám po internetu a hledám zajímavé recepty a musím říct, že Vaše stránky mě moc a moc zaujaly...hned něco vyzkouším...asi začnu obalovanými oříšky...
OdpovědětVymazatMoc děkuji a jsem ráda, že se Vám u mně líbí :)
VymazatHmmm, urobila by som, ale čo v prípade absencie mirkovlnky??? Použiť panvicu alebo rúru???
OdpovědětVymazatDobrý den, děkuji za návštěvu. Pokud nemáte mikrovlnku, tak si myslím, že to půjde i klasicky na pánvičce. Akorát časově to bude možná trochu delší!
VymazatAlis, vypadá to báječně, určitě vyzkouším, jen se zeptám, musí být oříšky loupané? myslím třeba lískáče nebo vlašáky?
OdpovědětVymazatAhoj Marci, lískáče obvykle dávám loupané a mandle neloupané. Ale klidně můžeš dát lískáče i neloupané.
VymazatVypadá to suprově :) určitě vyzkouším. Chci je dát pod stromeček, nebude brzo je dělat už ted? :)
OdpovědětVymazatDíky za návštěvu. Myslím si, že je ještě brzo, u nás by nevydržely...a byly by hned pryč :)
VymazatJsou vynikajici, moc diky za recept, povedly se hned napoprve a zmizely okamzite ;-) diky!
OdpovědětVymazatTak tohle na 1000% vyzkouším. Mám doma asi 5 kg liskáčů a nevím cc z nich. Řezy ,krémy náplň do buchet toho už bylo dost. ale tohle to bude mňamka.
OdpovědětVymazatTak jsem to zkusil a nepovedlo se protože po 1 minutě v mikrovlnce mi to vyvřelo ven z misky.
OdpovědětVymazatDoporučuji dělat ve vyšší nádobě a možná i na menší výkon.
VymazatDělám je podle Vašeho receptu už druhý rok a musím říct, že je to luxusní záležitost, moc díky za recept. Výsledek má jedinou vadu - musí se okamžitě schovat, protože jinak je bez milosti sežrán ještě zatepla :-D Díky! Milena F.
OdpovědětVymazatjsem moc ráda, že se recept osvědčil :) U nás jedna také várka nikdy nestačí!
Vymazat