Tuňák se u nás v kuchyni objevuje poměrně dost často.. v různých salátech, pomazánkách a nebo jen tak se zeleninou. Tentokrát jsem měla možnost otestovat tuňáka v olivovém oleji s citronem a černým pepřem mojí oblíbené značky Rio mare. Kombinace citronu s pepřem pro mě byla novinku a byla jsem na ni moc zvědavá. Musím napsat, že jsem byla mile překvapena. Jemně citronová chuť spolu s pikantní chutí pepře už nepotřebuje při dalším vaření žádné dochucování. Úplně si sama vystačí.
Tak a zpět ke slibovanému receptu:
Nejprve si připravíme palačinky na které budeme potřebovat:
3 celá vejce
380 ml mléka
a asi 5 lžic polohrubé mouky
sůl
Všechny suroviny smícháme dohromady, těsto necháme chvilku odpočinout a potom hurááá..... uděláme palačinky
Připravené palačinky naplníme tuňákovou náplní, na kterou budeme potřebovat:
1 balení (obsahuje 3 konzervy) tuňáka v olivovém oleji s citronem a černým pepřem Rio mare
6 cherry rajčátek
2 hrsti letního salátu
Nyní stačí jen palačinky zabalit a můžeme podávat
Tuňák používám hodně často, zvlášť v létě. Mám ho ráda, zrovna jako palačinky, kombinace mě láká!😋
OdpovědětVymazat