Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí kremrole

Stránky

sobota 12. srpna 2017

Domácí kremrole


Dnes jsem si pro vás nachystala recept na malé letní mlsání. Kremrole se  dají mlsat  nejen v létě...prostě dobrota po celý rok.  Ač se na první pohled může výroba kremrolí zdát obtížná, nelekejte se, není to zas tak hrozné.....


Na kremrole se mi nejvíce osvědčilo těsto ze šlehačky:

250 ml šlehačky
1 tuk na pečení
400 g hladké mouky
2 žloutky
lžička octa
z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici. Z připraveného těsta vyválíme plát , který rádýlkem nakrájíme asi tak na 1,5 cm široko na proužky. 


Proužky těsta namotáme na kovové trubičky. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut.



Upečené a vychladlé trubičky plníme bílkovou náplní: 3 bílky, 180 g krystalového cukru - šleháme ve vodní lázni do požadované konzistence.




A pár kremrolí jen a jen pro vás..........


6 komentářů :

  1. Hurá, kremrole!! Dík za ukázku namotávání, dělala jsem je z jednoho kusu těsta a nikdy nevyšly úplně ok - takhle vypadají úplně jak od cukráře :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Ali, ráda bych Ti popřála k svátku, ale ani za nic nemůžu najít tvoji adresu. Milada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Miládko, moc děkuji, že jsi si na mě vzpomněla :) Psát můžeš klidně na adresu jedlikovo-vareni@seznam.cz

      Vymazat
  3. Krásné :) Jindra

    OdpovědětVymazat
  4. Jejda, ty vypadají luxusně. Jaký tuk na pečení doporučujete?
    Děkuji, Míla

    OdpovědětVymazat
  5. Jééé, hned bych ochutnala. Trubičky zbožňuji, ale sama bych si na ně netroufla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...