Dnes jsem si pro vás nachystala recept na malé letní mlsání. Kremrole se dají mlsat nejen v létě...prostě dobrota po celý rok. Ač se na první pohled může výroba kremrolí zdát obtížná, nelekejte se, není to zas tak hrozné.....
250 ml šlehačky
1 tuk na pečení
400 g hladké mouky
2 žloutky
lžička octa
z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici. Z připraveného těsta vyválíme plát , který rádýlkem nakrájíme asi tak na 1,5 cm široko na proužky.
Proužky těsta namotáme na kovové trubičky. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut.
Upečené a vychladlé trubičky plníme bílkovou náplní: 3 bílky, 180 g krystalového cukru - šleháme ve vodní lázni do požadované konzistence.
A pár kremrolí jen a jen pro vás..........
Hurá, kremrole!! Dík za ukázku namotávání, dělala jsem je z jednoho kusu těsta a nikdy nevyšly úplně ok - takhle vypadají úplně jak od cukráře :-))
OdpovědětVymazatAli, ráda bych Ti popřála k svátku, ale ani za nic nemůžu najít tvoji adresu. Milada
OdpovědětVymazatAhoj Miládko, moc děkuji, že jsi si na mě vzpomněla :) Psát můžeš klidně na adresu jedlikovo-vareni@seznam.cz
VymazatKrásné :) Jindra
OdpovědětVymazatJejda, ty vypadají luxusně. Jaký tuk na pečení doporučujete?
OdpovědětVymazatDěkuji, Míla
Jééé, hned bych ochutnala. Trubičky zbožňuji, ale sama bych si na ně netroufla.
OdpovědětVymazat