Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Pečené koblížky

Stránky

úterý 23. ledna 2018

Pečené koblížky



A máme tu první letošní recept..... masopust sice ještě není, ale tyhle  koblížky můžeme péct klidně během celého roku.  Dnes vám tu přináším recept na malou obměnu tradičních smažených masopustních  koblížků.  Tajemství těchto koblížků je v tom, že nejsou smažené, ale pečené v troubě.A pečení v troubě jim na chuti vůbec neubírá......


Pečené koblížky


Na přípravu těsta potřebujeme:

240 ml vlažného mléka
1 žloutek
50g rozpuštěného tuku (máslo, Hera)
500 g hladké mouky
70 g krystalového cukru
1 kostička droždí
přípravu těsta opět nechávám na domácí pekárně: suroviny v pořadí tak, jak jsou napsány v receptu, vložíme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Pro ty, co pekárnu nemají, potom ručně, s pomocí kvásku vypracujeme klasické kynuté těsto.


Z vykynutého těsta vyválíme vyšší placku z které pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Doprostřed kolečka vložíme náplň (marmeládu, povidla ..dle chuti) a druhý kolečkem přikryjeme a okraje pečlivě stlačíme k sobě. Doporučuji okraje opravdu hodně stlačit, aby náplň při pečení nevytekla.
Připravené koblížky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi tak 20 minut.
Po vyndání z trouby ihned koláčky potřeme rozpuštěným máslem a posypem moučkovým cukrem.



Doporučuji koblížky vyzkoušet!
Doporučuji vyzkoušet také koláčky bez kynutí- recept najdete ZDE.
Recept na klasické smažené domácí koblihy nejdete - ZDE

1 komentář :

  1. Koblížky jsem měla vždycky moc ráda, se smažením se musí opatrně,tak bych mohla zkusit upéct v troubě, to mě nenapadlo :-))

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...