Domácí zmrzlina
K létu a k prázdninám patří neodmyslitelně zmrzlina! A pokud trávíte léto někde mimo civilizaci, na samotě u lesa, kde si o zmrzlině můžete nechat jen zdát, nezoufejte jsem tu já a se mnou recept na pravou domácí zmrzlinu

.
 |
domácí vanilková zmrzlina |
Dlouho jsem výrobě domácí zmrzliny odolávala. Zmrzlinový strojek na výrobu zmrzliny se mi nechtělo pořizovat... jen by mi zabíral v kuchyni místo.
Až jednou se mi dostal do rukou recept na který není vůbec potřeba zmrzlinový strojek a suroviny, které v receptu jsou, mám běžně doma. Takže proč nevyzkoušet

A vyzkoušela jsem ... a musím říct, že jsem byla mile překvapená. A od té doby si našla domácí zmrzlina místo v našem mrzazáku

A už dost pohádky o zmrzlině! Tady je recept:
na přípravu pravé domácí zmrzliny bez zmrzlinovače potřebujeme:
2 celá čerstvá vajíčka
3 lžíce moučkového cukru
200 ml smetany ke šlehání
Vajíčka šleháme s cukrem ve vodní páře do husté pěny. Během šlehání nad parou nám asi tak po 4 -5 minutách vznikne krásná nadýchaná pěna. Odstavíme ze sporáku a necháme vychladit. Mezi tím si do tuha ušleháme smetanu.
Do ušlehané smetany postupně zašleháváme žloutkovou hmotu.
Vzniklou hmotu nalijeme do vyšší nádobky a necháme zamrazit. Tahle fáze je psychicky velmi náročná, protože je třeba odolávat otázkám jedlíků .."kdy už to bude... už můžem ochutnat?.."

Před podáváním necháme chvilku povolit, aby nám šly pěkně dělat "kopečky".
Zmrzlinu můžeme podávat se šlahačkou, polít polevou.
A malý typ na závěr: v jednom obchodním řetězci jsem objevila super zmrzlinové kornoutky

Takže jedlíci mají "opravdovskou kornoutovou zmrzlinu"
