Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

čtvrtek 18. dubna 2013

Pečená kuřecí stehýnka

Už se nám zase pěkně blíží víkend!  No a s ním samozřejmě přicházím i já se svým typem na víkendové vaření. A mým dnešním typem jsou rychlá kuřecí stehýnka. Kuřetem k víkendovému obědu určitě nic nepokazíte...

Pečená kuřecí stehýnka



pondělí 15. dubna 2013

Pórkový krém


Už dlouho jsem vám tu nepředstavila žádnou polévku. Bude to asi tím, že člověk v kuchyni stále točí dokola stejné, u jedlíků oblíbené polévky. V našem případě jsou to zejména masové vývary, krupicovo -mrkvová polévka, česnečka, gulášovka, polévka z mletého masa a nesmím zapomenout na květákovou polévku.
A koukala jsem, že jsem vám tu ještě nepředstavila pórkovou polévku, vlastně pórkový krém, který také dost často v naší kuchyni připravuji.



pórkový krém




pátek 12. dubna 2013

Jablečné taštičky z listového těsta

Dnes přináším recept na rychlé víkendové pečení. O výhodách listového těsta jsem vám tu již několikrát psala a dnes vás opět přesvědčím o tom, že je dobré mít doma vždy jedno listové těsto po ruce.

Jablečné taštičky z listového těsta


pondělí 8. dubna 2013

Mrkvovo-zelný salát Coleslaw


Dnes přináším recept na přípravu mého oblíbeného zelného salátu Coleslaw.
Poprvé jsem se s tímto  salátem setkala při svém americkém putování v době, kdy KFC a  fast foody všeho druhu  nebyly u nás na každém rohu a v našich kuchyních frčel okurkový salát s octovou zálivkou.

zelný salát Coleslaw


Coleslaw je salát typický pro jeden, i u nás již velmi známý, kentucký fast food. Ač by se mohlo zdát, že je typicky americkým salátem, tak jeho původ spadá do Evropy a do Ameriky se dostal až s nizozemskými přistěhovalci. 


pátek 5. dubna 2013

Plněné karbanátky

Víkend se nám pomalu blíží a já jsem tu s typem na víkendový oběd. Sekaná, karbanátky či mletý řízek mají určitě místo i ve vaší kuchyni. A tak si dnes naši starou dobrou klasiku trochu vylepšíme a připravíme si plněné karbanátky.

plněné karbanátky
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...