Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Vepřová panenka v jogurtovém těstíčku

Stránky

čtvrtek 13. listopadu 2014

Vepřová panenka v jogurtovém těstíčku


Dnes jsem pro vás nachystala recept na víkendový oběd. Hlavní roli v dnešním receptu hraje vepřová panenka....a samozřejmě jogurt. Bílý jogurt  je u nás v kuchyni stále po ruce a tak příprava tohoto oběda nebyla opět nijak náročná






Tak a jdeme na vaření.
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme. Plátky osolíme a vložíme do marinády, si připravíme z:
1 bílého jogurtu
1 lžičky červené sladké papriky
1/4 lžičky pepře


Plátky v marinádě necháme v chladnu "odpočinout", klidně i do druhého dne.,



Druhý dne plátky z marinády vyjmeme a obalíme nejprve v mouce a pak ve strouhánce.




A na konce obalené plátky osmažíme v oleji....

a máme hotovo

Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše.....






A co VY a Váš víkendový oběd? Co budete vařit VY?



3 komentáře :

  1. Ahoj Ali, veprovou panenku kupuji casto,takze diky za recept! Na nedeli chci udelat kruti roladu :-)) Preji hezky vikend!! Tady ma "pro zmenu" prset....:-(

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dík, to asi brzy vyzkouším. Na neděli mám připravené vepřo-knedlo-zelo. To máme rádi oba. Hezký víkend přeji!

    OdpovědětVymazat
  3. No tak my na víkend řízky .... ze tří kil .... jsem zvědavá kolik zbyde:-)))
    Marinovaný v jogurtu jsem už párkrát zkoušela, fakt dobrý:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...