Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Knižní okénko - Kuchařka ze Svatojánku

Stránky

pátek 2. prosince 2016

Knižní okénko - Kuchařka ze Svatojánku


A  pokračujeme v sérii knižních okének. Jsem moc ráda, že vám tu mohu představit jednu z mých nejoblíbenějších kuchařských knih. Píšu jednu, ale už ty kuchařské knihy jsou celkem tři. Dnes Vám tedy představuji Kuchařky ze Svatojánku, jejichž autorkou je Eva Francová.








Do současné doby autorka vydala už celkem tři úžasné kuchařky: Kuchařka ze Svatojánku, Kuchařka za Svatojánku - Zahrada na talíři, Kuchařka ze Svatojánku - Zdraví z kuchyně. Všechny tyto tři kuchařky byly nedávno vydány jako součást knižního boxu. Součástí boxu je kromě všech třech kuchařek také velmi pěkně graficky řešený sešit na zapisování vlastních receptů.



Možná většina z vás určitě bude znát alespoň jednu z vydaných Kuchařek ze Svatojánku. Mě osobně je na těchto kuchařkách velmi sympatické to, že mají velmi podobnou grafickou úpravu, takže máte pocit, že s listováním nikdy neskončíte....


Recepty v kuchařkách jsou velice přehledně řazeny do jednotlivých kategorií - polévky, hlavní jídla, saláty, pečivo, pomazánky, moučníky.  Najdeme zde opravdu spoustu inspirace na vaření, pečení. Jen malá poznámka, v kuchařkách nenajdete "masové" recepty. Ale vůbec ničemu to nevadí.  Je zde tolik zajímavých bezmasých receptů, které se dají využít v každé kuchyni. Sama jsem byla překvapená, kolik různých bezmasých jídel se dá připravit.




Recepty jsou v kuchařkách řazeny podle jednotlivých kategorií. U každého receptu jsou uvedeny suroviny, postup na přípravu. A samozřejmě je každý recept opatřen doprovodnou fotografií (fotky v kuchařce nesmí chybět). 
A to co se mi na Kuchařkách ze Svatojánku líbí je i to, že jsou v kuchařce vloženy osobní příběhy autorky a krásné grafiky, které kuchařky doplňují. Jo, mimichodem, autorka Eva Francová je také známou blogerkou :). 

  Pokud přemýšlíte o nějaké vánočním dárku pro kuchtíky a jedlíky, potom boxem Kuchařek ze Svatojánku určitě netrefíte vedle :).

Knížky k recenzi poskytla Albatros Media a.s.








Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...