Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Houbový pekáček

Stránky

úterý 11. září 2018

Houbový pekáček

Dnes tu mám pro vás nachystaný jeden recept z houbového  košíku. Houby u nás začaly růst jako divé. Suším, zavařuji a opět jsem oprášila  oblíbený houbový recept.... houbový pekáček doporučuji určitě vyzkoušet!




Na houbový pekáček potřebujeme:
čerstvé houby, nejlépe hříbky
grilovací koření, sůl
200 ml smetany
máslo na vytření pekáčku 



                                               Čerstvé houby pokrájíme na větší kousky
         


Pokrájené houby opláchneme vodou vložíme do misky a posypeme grilovacím kořením a solí a dobře promícháme....


Houby přendáme do pekáčku vymazeného máslem, zalijeme smetanou a  vložíme do vyhřáté trouby 



Pečeme při 200 st asi tak 1 hodinu. Během pečení s houbami nic neděláme :).  Během pečení se smetana na houbách zredukuje a spolu s houbami vytvoří úžasnou chuťovku.....

Výsledný houbový pekáček sice není moc fotogenický,ale to vůbec na jeho chuti neubírá ....
Pokud u vás rostou...tak doporučují vyzkoušet! 




1 komentář :

  1. Dělám a je to úžasné jídlo. Jen u nás letos nerostou Hana

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...