Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Pečená dýně

Stránky

pátek 4. října 2013

Pečená dýně

Dýňová sezona je v plném proudu.... dýně krásně dozrávají, jejich barevné plody nám krásně zdobí zahrádky ....a tak dnes rozšíříme  dýňové o recepty o další dýňovou dobrotu! Dnes vám tu představím recept na pečenou dýni!



            







Pečenou dýni jsme poprvé vyzkoušela až letos. Díky zásobě malých dýniček Hokkaido, které vypěstovala na své zahrádce moje maminka...mami, díky :)   jsem se do pečení téhle dobroty mohla pustit....




Tak a hurááá do pečení! Na pečenou dýni si připravte:
1 malou dýni Hokkaido
2 stroužky česneku (komu česnek nevadí, může dát více)
sýr s modrou plísní
sůl, oblíbené koření
olivový olej 


Nejprve dýni zbavíme jadýrek. Hokkaido má tu výhodu, že se nemusí loupat vrchní slupka. Takže pouze vydlabeme semínka ...semínka nevyhazujte, jsou úžasnou zásobárno zinku a trochu usušená a opražená jsou vynikající na tokovéto domácí chroupání, či do salátu,....
Vydlabanou dýni pokrájíme na plátky a následně na kostičky.



Vložíme do pekáčku, přidáme utřený česnek, sůl a  oblíbené koření (použila jsem své oblíbené Rojikovo grilovací koření). Vše dobře promícháme a vložíme do vyhřátě trouby a pečeme na 180 st. asi tak 15 minut. Já jsem opět vyzkoušela na své no troubě funkci grill.....


A mezi tím, jak s enám dýně pěkně peče v troubě si nastrouháme sýr s modrou plísní......


A blížíme se do finále....po 15 minutách by nám dýně měla při pečení krásně změknout...a my na ni dáme nastrouhaný sýr a vše necháme v troubě asi tak 5 minut zapéct!


A máme hotovo.......






A malá agitace na závěr....Jedlík byl nominován na ocenění "Blogerka roku" v kategorii FOOD.
Pokud Jedlík patří do Vašich oblíbených a chcete ho podpořit svým hlasem, potom tak můžete učinit ZDE.
Hlasování je trochu složitější, aby bylo zabráněno zneužívání hlasování a je potřeba vyplnit hlasovací formulář a poté potvrdit  v emeilu...budu moc ráda, když Jedlíkovi věnujete svůj čas a svůj hlas :)


                                                         

9 komentářů :

  1. Alis ahoj!!!
    Tak to mám velikou radost z receptu!!!!! Neb jsem této dýni přišla na chuť a jak tu čtu ten recept, tak se mi dělají úplné chutě!!! :-)
    No to musíme vyzkoušet. ;-)

    Měj se krásně Alis a ahoooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím mou oblíbenou nivu, takže asi vyzkouším.
    Alis ten odkaz na blogerku roku mi nejde otevřít.
    Krásný víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věruško, díky za návštěvu!

      Vymazat
  3. Další hokaidový receptík, Vyzkoušíme, uvidíme. Alis, díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  4. Pečenou dýni jsem dělala, jen bez sýra, ale určitě letos upeču se sýrem. Díky za připomenutí. Mně letos dýně pořád nerostla, nerostla, teď jsem si říkala, že už nedoroste požadované velikosti a díky tobě mě trklo, že mám vlastně Hokaido :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...