Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rýžový salát s tuňákem

Stránky

čtvrtek 31. července 2014

Rýžový salát s tuňákem


Dnes jsem si pro vás nachystala malou inspiraci na rychlé letní vaření.  Léto a prázdniny jsou  u nás v kuchyni obdobím, kdy se snažím vařit rychlá a nenáročná jídla. 
A tak saláty všeho druhu jsou u nás opravdu dost často.  Dnes vám tak přestavím  salát, který se hodí nejen na rychlou letní svačinu, ale klidně ho můžete připravit i na oběd.  A dnešním salátem je .....  
rychlý rýžový salát  s tuňákem.  







Na rychlý rýžový salát s tuňákem budeme potřebovat:

2 hrnky vařené rýže
petrželku
2 konzervy tuňáka (já jsem použila  Calvo tuňáka v olivovém oleji  s oreganem )
2 rajčata
1 červenou papriku
2  natvrdo vařená vajíčka
1 lžíci citronové šťávy
2 lžíce majonézy



Do vychladlé  vařené rýže přidáme petrželku,  na  drobné kostičky pokrájená rajčata, papriku, vajíčka a konzervovaného tuňáka.


Tuňákových konzerv  je v obchodech poměrně velký výběr. Vyzkoušela jsem jich už opravdu dost a ne vždy jsem byla z jejich obsahem nadšená.
 V poslední  době jsem ale objevila tuňákové konzervy Calvo. A musím  vám napsat, že jsem s nimi opravdu spokojená. Calvo nabízí  velký výběr nejrůznějších tuňákových variací a chutí. 
U nás tentokrát zvítězil tuňák v olivovém oleji a oregánem. V téhle podobě jsem tuňáka ještě neměla a byla jsem mile překvapena zajímavou a jemnou chutí....


Ale zpět k salátu....
Nakonec do salátu  přidáme citronovou šťávu a majonézu. Vše dobře promícháme. 
Dle chuti dosolíme. Já jsem sůl již nedávala. Tuňák byl z konzervy velice dobře ochucen a sůl již nebylo potřeba dodávat. 



 Salát dáme do lednice vychladit....


A můžeme podávat.......



A co VY a letní saláty? Jak je děláte VY?






4 komentáře :

  1. Ahoj Alenko, ryzovy salat delam podobne jako ty. Pridavam tam sterilovanou zeleninu, ktera se tady prodava delana zrovna pro ryzove salaty..V lete je to casto rychla vecere!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Alis, zeleninové saláty miluji. Jsou rychlé, dobré... ;-) Místo rýže dávám i rýžové nudle, místo majolky dám někdy olivový olej. Saláty dělám tak, že kouknu do lednice a co je, to smíchám. Doplním bylinkami a hotovo. ;-) Díky za tip na tuňáka, vyzkouším. :-) Máš i nějakou oblíbenou značku rýže (co se rozváří - nerozváří)? Pěkné letní dny. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Rýžové saláty nedělám, páč studenou rýži nemusim .... ale bez té rýže by mi salát chutnal:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem na tom podobně jako Ajka. Také si nedovedu představit jíst studenou rýži, nevím proč. A tuňáka? Toho taky nemusím. To je se mnou těžké, že?

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...