Dnes tu mám jedno sólo pro brambory...recept z brambor na netradiční přílohu.
Brambor tady na Jedlíkovsku se letos urodilo poměrně dost a tak jsou stálou přílohou i v naší kuchyni. A abych stále nestřídala přílohovou kombinaci - vařené - pečené brambory- bramborová kaše-tak jsem vyzkoušela i nový recept na pískové brambory.
Recept na pískové brambory jsem odkoukala na blogu mé blogové kamarádky Růženky ZDE. A protože suroviny na přípravu tohoto receptu mám většinou doma, nic mi nebránilo pískové brambory pro své jedlíky připravit.
Na pískové brambory potřebujeme:
okrájené a na kousky pokrájené brambory
2 lžíce strouhánky
2 lžíce parmezánu
1 lžičku červené sladké papriky
sůl, pepř
olej
Očištěné brambory pokrájíme na kousky a 5 minut povaříme v osolené vodě. Po té brambory zcedíme, vložíme na pekáček, pokapeme olejem a dáme na 10 minut péct do toruby
Mezi tím si připravíme posypku ze strouhánky, parmezánu, papriky a špetky pepře. Vše dobře smícháme....
a nasypeme na brambory....dobře promícháme...
a necháme v troubě (podle potřeby) asi tak 15 minut péct......
A máme hotovo....nová příloha ke grilovaným masům, masovým plátkům, omáčkám...je hotová....
..určitě jsem pískové brambory nedělala naposledy... u nás se po nich jen zaprášilo
Zdroj receptu: Růženky blog ZDE
A co VY a přílohy k jídlům? Které jsou Vaše nejoblíbenější?
Vypadají dobře a určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatU nás vede bramborová kaše, ale tyhle určitě vyzkouším, vypadají jako velká dobrota.
OdpovědětVymazatJů, to neznám .... musí to být dobrota .... vyzkoušim:-)))
OdpovědětVymazatAhoj Alenko, taky je casto delam, my jsme docela bramborovì :-))
OdpovědětVymazatVypadají náramně dobře! A jelikož u nás brambory též frčí (nejvíc br.kaše a pak právě pečené na podobné způsoby), tak tento nápad taky někdy použiju, díky za tip!
OdpovědětVymazatAlis, díky za zajímavý recept. U nás jsou brambory jako příloha nejčastější a taky už vymýšlím i různé šťouchané, tedy s různými příchutěmi, ale tohle mne nadchlo. Určitě brzy vyzkouším.
OdpovědětVymazatJsem ráda,že jsem objevila tenhle recept,určitě vyzkouším. Brambory máme příloh znejraději. Já je mám také ráda tak,že je uvařím ve šlupce skoro do měkka,oloupu,protlačím kolečkem a pomalu opékám na troše oleje pod pokličkou.
OdpovědětVymazatDěkuji za návštěvu a za inspiraci!
Vymazat