Dnes mám pro vás nachystaný recept na využití bílků, které vám při pečení zbydou. Obvykle ze zbylých bílků dělávám rychlé kokosky, ale tentokrát zvítězily pusinky....
Na pusinky šlehané v páře si připravte:
zbylé bílky - na 1 bílek 70 g pískového cukru
Bílky spolu s pískovým cukrem šleháme v páře tak dlouho, dokud hmota nezhoustne a nezačne tvořit tzv. špičky
Hmotu vložíme do sáčku s cukrářskou špičkou a na pečící papír tvoříme malé pusinky, kroužky...fantazii se meze nekladou
Sušíme v troubě na 110 st. asi 1,5 hodiny
A máme upečeno....
Ze zbylých bílků můžete upéct i domácí rychlé kokosky....recept najdete ZDE
A co VY? Co děláte se zbylých bílků VY?
Tak pusinky se mně nikdy nepovedly, a tak jsem je přestala dělat. Ty tvé jsou nádherné.
OdpovědětVymazat