Dnes tu mám pro vás nachystaný jeden recept z houbového košíku. Houby u nás začaly růst jako divé. Suším, zavařuji a opět jsem oprášila oblíbený houbový recept.... houbový pekáček doporučuji určitě vyzkoušet!
Na houbový pekáček potřebujeme:
čerstvé houby, nejlépe hříbky
grilovací koření, sůl
200 ml smetany
máslo na vytření pekáčku
Čerstvé houby pokrájíme na větší kousky
Pokrájené houby opláchneme vodou vložíme do misky a posypeme grilovacím kořením a solí a dobře promícháme....
Houby přendáme do pekáčku vymazeného máslem, zalijeme smetanou a vložíme do vyhřáté trouby
Pečeme při 200 st asi tak 1 hodinu. Během pečení s houbami nic neděláme :). Během pečení se smetana na houbách zredukuje a spolu s houbami vytvoří úžasnou chuťovku.....
Výsledný houbový pekáček sice není moc fotogenický,ale to vůbec na jeho chuti neubírá ....
Pokud u vás rostou...tak doporučují vyzkoušet!
Určitě hned vyzkouším.U nás je tolik hub,že už nevíme co ještě udělat.
OdpovědětVymazatHouby - zde věčný problém..Kvalitní jsou strašně drahé, ty levnější plné vody a za moc nestojí - vozí je sem často z Chorvatska a cestování je na nich znát a pořád stojí jako kilo velmi dobrého masa.. V Čechách prý rostou jak divé!
OdpovědětVymazatuz jsem zkousela,ale nejdriv dat slaninu-.vyborny
OdpovědětVymazatU nás na chatě zatím houby moc nerostou, hříbky už vůbec ne. Ale takovou dobrotu bych si určitě dala, třeba se dočkáme ☺☺☺
OdpovědětVymazatTak vyzkoušeno a sež... ;-) neskutečná mňamka.Kéž by rostly zase víc.Moc děkuju.H.
OdpovědětVymazatDěkuji, že jste vyzkoušela a hlavně, že chutnalo!!!
VymazatZkoušela jsem už loni-vylepšila anglickou a cibulí a místo grilovacího koření jsem dala trošičku kari-protože grilovací koření mi k tomu moc nešlo.....A bylo to dobré :)
OdpovědětVymazat