Dnes jsem si pro vás nachystala recept na domácí bavorské vdolečky. Bavorské vdolečky doma příliš často nedělám. Moji jedlíci už dost dlouho naléhali, kdy že už budou zase ty vdolečky.... a tak jsem se do jejich přípravy pustila... a o recept se samozřejmě podělím i s vámi.
Na přípravu bavorských vdolečků potřebujeme:
300 g hladké mouky
75 g změklého tuku (másla)
1 celé vejce
45 g práškového cukru
asi 100 ml mléka
1 kostička droždí
Z uvedených surovin připravíme kynuté těsto. Já jsem opět vše dala do domácí pekárny a pekárna za mě těsto pěkně připravila. Pokud pekárnu nemáte, potom uděláme kvásek a ručně vypracujeme těsto.
Z vykynutého těsta odkrajujeme menší kousky,z kterých uděláme vdolečky. Do každého vdolečky vtlačíme jamku. Vdolečky smažíme po obou stranách v rozpáleném tuku.
Usmažené vdolečky potřeme marmeládou, u nás vítězí jahodová a osypeme nastrouhaným tvarohem
a tady pár vdolečků jen a jen pro vás.........
Věřím, že Jedlíci naléhali..:-)) Hned bych si jeden (dva, tři) dala, jen kdyby je za mě někdo usmažil!
OdpovědětVymazatMňam, nabídla jsem si jeden a byl moc dobrý. Jo, dala bych si taky, ale dělat to jen pro sebe? To snad ani nejde.
OdpovědětVymazat