Už pěkně dlouho jsem vám tu nepředstavila žádný nový recept na domácí pomazánku. Není to proto, že bych žádné pomazánky jedlíkům nepřipravovala, ale točím stále dokola naše oblíbené pomazánky jako jsou třeba mrkvová, hermelínová, tuňáková a recepty jsem už na blog dávala. Ale zjistila jsem, že tu ještě není recept na lososovou pomazánku. A tak dnes rozšíříme pomazánkovou sbírku :)
Stránky
čtvrtek 12. září 2013
Pomazánka z uzeného lososa
neděle 8. září 2013
Sušení hub
Dnes vám moji milí návštěvníci přináším takové malé houbařské rozjímání. Tak už konečně začaly houby růst i u nás v Jedlíkově. Na houbařskou sezonu jsem se moc těšila. A po loňské houbové neúrodě jsem byla zvědavá na to, jak to letos dopadne. Vždycky mě moc pobaví, když v televizi slavnostně oznámí "už konečně rostou" a ukážou houbovou mapu, kdeže to všude rostou. A bezpečně vím, že po této televizní zprávě bude hned druhý den les plný nedočkavých houbařů. A také vím, že spoust těchto houbařů odchází domů zklamaná.... protože u nás prostě začínají houby růst až mnohem déle....
čtvrtek 5. září 2013
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a cuketou
Dnes přicházím opět s malou inspirací na rychlé letní ( no spíš už podzimní) vaření. V dnešním receptu využiju zásobu těstovin, kterou jsem si přivezla z dovolené a k tomu ještě něco ze zahrádky...a rychlá večeře je hotová...
pondělí 2. září 2013
Švestková povidla bez míchání
Pomalu se nám blíží čas sklizně švestek a tak jsem opět trochu zapátrala v archivu, abych oprášila starý dobrý recept na švestková povidla.
Domácí švestková povidla jsou snad nepřekonatelná. Spektrum jejich využití je při pečení obrovské. Takový kynutý závin, kynuté knedlíky či koláčky se švestkovými povidly.. no to je opravdu dobrota.
Já na přípravu švestkových povidel používám tenhle léty ověřený recept. Jsou to povidla připravovaná bez míchání! Opravdu ani jednou se při pečení nesmí promíchat!
Štítky:
ovoce
,
sezona
,
Zavařeniny
čtvrtek 29. srpna 2013
Špagety HRK-HRK
Původní název tohoto receptu byl špagety carbonara. Ale při jejich přípravě se použvá jedna z technik, která se používá také při přípravě tolik známých HRK-HRK řezů :) a tak jsem opustila původní název a ode dneška jsou to jednoduše HRK-HRK špagety.
Recept na tohle úžasné a rychlé jídlo jsem objevila v knížce vonící Itálií, kterou mi doporučila moje blogová kamarádka Růženka. A opět jsem se při vaření přesvědčila o tom, že v jednoduchosti je krása....tedy v případě vaření je za krásu považována chuť...
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)