Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

pondělí 27. května 2013

Mátový sirup s citronem

Ještě než vám tu představím slíbené další jahodové recepty, tak tu pro vás mám recept  na domácí mátový sirup s citronem.
Domácí sirupy jsou u nás doma hodně oblíbené. A protože bylo potřeba mátu ze zahrádky pomalu ostříhat, tak jsem se pustila do výroby domácího sirupu.

domácí mátový sirup

středa 22. května 2013

Sezona jahod

Brzy nám začne jahodová sezona..... Mám na mysli sezonu našich jahod ze zahrádek. Protože sezona jahod v obchodech ta už dávno začala a dneska není problém jahody v obchodech koupit po celý rok.
Ale není nad jahody ze zahrádky, čerstvě utržené, plné sluníčka a chuti....




úterý 21. května 2013

Marmeláda z květů černého bezu


Dnes jsem opět trochu zapátrala v archivu a oživila pro vás recept na marmeládu z květů černého bezu. Černý bez brzy začne kvést a tak se recept některým z vás určitě hodí!

rosol z květů černého bezu




pondělí 20. května 2013

Knižní okénko

O víkendu vítr pomalu utichal, vykouklo sluníčko...no nebyla by to škoda být doma u sporáku :) A tak jsem si opět odskočila z kuchyně dočetla jsem knížku, kterou vám tu v knižním okénku dnes představím.
Knížka se jmenuje Jmenuji se X - Láska, co spaluje. Touha, co ničí a její autorkou je A.J.Molloy. A.J. Molloy je pseudonym známé a úspěšné autorky, která žije v Londýně. Knížku vydalo v letošním roce nakladatelství Fragment.

Největší obrázek výrobku Jmenuji se X – Láska, co spaluje. Touha, co ničí.

pátek 17. května 2013

Těstovinový salát s tuňákem

Salátů není nikdy dost! Dají se jíst ke svačině, k večeři, k obědu  Dají se jíst studené i teplé. A o surovinách ani nemluvě. Saláty dělávám hodně hlavně v letních  měsících, kdy je dostatek čerstvých surovin. No a samozřejmě další výhodou, kterou nesmím opomenout je rychlost přípravy.



Tak a dnes jsem pro vás nachystala jeden z mých nejoblíbenějších salátů - těstovinový salát s tuňákem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...