Dnes jsem si pro vás nachystala recept na rychlou večeři. A dnes to bude kuskus s tuňákem a cuketou. Kuskus u nás v kuchyni zas až tak často nepřipravuji. Ale věřím, že vám tu ještě nějaký další kuskusový recept v budoucnosti představím.....
Na začátek malé představení kukkusu: kuskus je těstovina, která se vyrábí z tvrdozrnné pšenice (samoliny), z které se nejprve vyrobí krupice. Z krupice se dále varují drobné kuličky, které se následně napařují a vysoušejí. Příprava kuskusu v kuchyni nezabere příliš času. Kuskus stačí pouze zalít tekutinou a počkat, až se tekutina vstřebá......
A zpět k našemu vaření....
Na kuskus s tuňákem a cuketou potřebujeme:
1,5 hrnku kuskusu (hrnek o obejmu 250 ml)
1 menší cuketu
1/2 červené papriky
olivový olej
2,5 hrnku vývaru
konzervovaného tuňáka - v mém případě 1 balení (3 konzervy) tuňáka v olivovém oleji a s česnekem (já jsem opět použila osvědčenou tuňákovou konzervu Calvo. Jak už jsem tu několikrát psala tak tuňákové konzervy Calvo jsou mojí sázkou na jistotu. A ani tentokrát mě tuňák v olivovém oleji a česnekem nezklamal....
Nejprve si připravíme kuskus. Příprava kuskusu není nijak složitá....
.Požadované množství kuskusu nasypeme do hrnce, přidáme 2 plátky másla a zalijeme horkým vývarem. Já jsem použila osvědčený, dobře rozpustný hovězí Knorr bohatý bujon.
.... a nyní hrnec se zalitým kuskusem přikryjeme pokličkou a necháme asi tak 8 minut odpočívat, dokud se nám vývar do kuskuse pěkně nevstřebá....
A můžeme se pustit do přípravy cukety a papriky. Cuketu oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Papriku pokrájíme také na kostičky. Takto připravenou zeleninu lehce osmažíme na olivovém oleji.
Osmaženou zeleninu, spolu s tuňákem vložíme do hrnce ke kuskusu a dobře promícháme...dle chuti dosolíme a můžeme podávat....
A co VY a kuskus?
A ještě malá žádost o podporu v soutěži.....Jedlík se na stránkách Calvo zapojil do "tuňákové kuchařky"... do které přispěl receptem na osvědčený těstovinový salát s tuňákem. Podpořit Jedlíka svým hlasem můžete ZDE. Pro hlasování je nutné kliknou na fotku receptu, kde se otevře recept a políčko k hlasování.
Všem, kteří Jedlíka svým hlasem podpoříte děkuji!!!!
Jeee...kuskus, ten mame radi tiež ale varím ho pomenej. Zase postup krásne nafotený, dik za recept.
OdpovědětVymazatHlas jsem napsala. Není tam nikde rubrika na hlasování. Snad to vezmou v úvahu. Přeji hodně štěstí v soutěži! :-)
OdpovědětVymazatKuskus jsem nikdy nejedla ani nevařila. Vlastně nevím, jestli se dá u nás koupit. A hlavně, jestli by to manžel jedl. :D Musím to někdy vyzkoušet.
Kuskus neznám, nikdy jsem ho nejedla, tak ani nevím, jak chutná. A koukám, chtěla jsem ti dát hlas a asi jsem to špatně pochopila, klikla jsem tam, jak jsi říkala - a nic. Tak to zkusím ještě zítra.
OdpovědětVymazatAlis už jsem o něm slyšela ale ještě jsem ho neochutnala...ale vypadá to velice lákavě a asi jsi mě nalákala a zkusím ho :o) Měj se moc hezky.Martina
OdpovědětVymazatAhoj děvčata, děkuji všem za komentáře!
OdpovědětVymazat