Podzim nám pomalu začíná a s ním přichází i čas využití darů našich zahrádek. Podzim je časem ,kdy se určitě v mnoha domácnostech pečou různé ovocné záviny a štrůdly. A ani u nás tomu není jinak. Tentokrát jsou na řadě hrušky. Ano, upečeme si společně hruškový závin.
A ten dnešní hruškový závin bude opět patřit do kategorie rychlých moučníků...rychle upečený, rychle snězený....
Na hruškový závin si připravte:
1 balení listového těsta
6 větších hrušek
skořici
vajíčko na potření
Hrušky pokrájíme na malé kousky a promícháme se skořicí. Podle chuti můžete přidat i cukr, ale obvykle není třeba již doslazovat.
Listové těsto vyválíme na tenký plát, uprostřed posypeme strouhánkou
A poklademe připravenýma hruškama
Těsto z každé strany zavineme...
Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložme do rozehřáté trouby. Pečeme na 200 st. do zlatova :)
A máme hotovo......
Vyzkoušejte také banánovo-jablečný závin. Recept najdete ZDE
A co VY a záviny? Z čeho je děláte nejčastěji?
Nejčastěji děláme jablečný závin, hruškový jsme vlastně ještě nezkoušeli.
OdpovědětVymazatUrčitě ho skus, vyníkající!
VymazatAlis, zdravím! Štrůdl vypadá báječně. Letos to vidím s jeho pečením černě. Nemám ani hrušky a jablka své a kupovat ty předražené v obchodě se mi nechce. Snad narazím alespoň na nějaká jablka s přijatelnou cenou.
OdpovědětVymazatNyní se chystám na švestkový koláč.
Přeji hezké podzimní dny. :-)
Nejčastěji dělám jablečný závin, ale hruškový taky dělávám. Jiné už ne. :-)
OdpovědětVymazatHrušky nemáme, musím se spokojit s jablky:-))
OdpovědětVymazatAlis, škoda, už bude po hruškách, které mi přivezl syn. Ale i čerstvé byly dobré! Příště už vím! Jinak záviny má nejraději manžel, ale já mám radši vlastní těsto.
OdpovědětVymazatHruškový jsem ještě nezkoušela...musím napravit :o) Martina
OdpovědětVymazatMiluju záviny, hruškový jsem taky ještě neměla. Musím vyzkoušet, bude to určitě dobrota :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat