Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rychlý hruškový závin

Stránky

čtvrtek 2. října 2014

Rychlý hruškový závin


Podzim nám pomalu začíná a s ním přichází i čas využití darů našich zahrádek. Podzim je časem ,kdy se určitě v mnoha domácnostech pečou  různé ovocné záviny a štrůdly. A ani u nás tomu není jinak.   Tentokrát jsou na řadě hrušky. Ano, upečeme si společně hruškový závin.






A ten dnešní  hruškový závin bude opět patřit do kategorie rychlých moučníků...rychle upečený, rychle snězený....




Na hruškový závin si připravte:
1 balení listového těsta
6 větších hrušek
skořici
vajíčko na potření


Hrušky pokrájíme na malé kousky a promícháme se skořicí. Podle chuti můžete přidat i cukr, ale obvykle není třeba již doslazovat.


Listové těsto vyválíme na tenký plát, uprostřed posypeme strouhánkou



A poklademe připravenýma hruškama



Těsto z každé strany zavineme...


Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložme do rozehřáté trouby. Pečeme na 200 st. do zlatova :)


A máme hotovo......



Vyzkoušejte také banánovo-jablečný závin. Recept najdete ZDE


A co VY a záviny? Z čeho je děláte nejčastěji?








8 komentářů :

  1. Nejčastěji děláme jablečný závin, hruškový jsme vlastně ještě nezkoušeli.

    OdpovědětVymazat
  2. Alis, zdravím! Štrůdl vypadá báječně. Letos to vidím s jeho pečením černě. Nemám ani hrušky a jablka své a kupovat ty předražené v obchodě se mi nechce. Snad narazím alespoň na nějaká jablka s přijatelnou cenou.
    Nyní se chystám na švestkový koláč.
    Přeji hezké podzimní dny. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejčastěji dělám jablečný závin, ale hruškový taky dělávám. Jiné už ne. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hrušky nemáme, musím se spokojit s jablky:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Alis, škoda, už bude po hruškách, které mi přivezl syn. Ale i čerstvé byly dobré! Příště už vím! Jinak záviny má nejraději manžel, ale já mám radši vlastní těsto.

    OdpovědětVymazat
  6. Hruškový jsem ještě nezkoušela...musím napravit :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju záviny, hruškový jsem taky ještě neměla. Musím vyzkoušet, bude to určitě dobrota :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...