Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí chlebové bochánky

Stránky

pátek 23. ledna 2015

Domácí chlebové bochánky


Po dlouhé době tu mám  opět jeden z příspěvků na domácí pečivo. Konečně se nám po dlouhé době podařilo opět rozchodit moji letitou domácí pekárničku. Na jednu jedinou součástku cca za stovku jsem čekala téměř půl roku ....



V tom půlročním mezičase jsem samozřejmě jedlíky nijak nešidila a pekla dál a těsto dělala klasicky ručně....a tak jsem teď ráda, že pekárna opět funguje a pracuje za mně :) 
A zpátky k slíbenému receptu:
Na domácí chlebové bochánky potřebujeme:




300 ml vlažné vody
2 lžičky soli
1 lžičku chlebového koření. Já do chlebového pečiva nejraději používám Rojikovo chlebové koření


 dále potřebujeme:
1 lžičku kmínu
500 g pšeničné chlebové mouky
3/4 kostičky droždí

Suroviny v pořadí tak, jak jsou uvedeny v receptu, vložíme do domácí pekárny a zapneme na program těsto. Pokud pekárnu nemáte, potom těsto musíte zadělat ručně ....
Z vykynutého těsta uděláme cca 12 bochánků,  které vkládáme na plech vyložený papírem. před vložením do trouby bochánky potřeme vodou..
pečeme na 200 st. asi tak 15 minut



A máme upečeno....




Chlebové bochánky jsou vynikající třeba s domácí škvarkovou pomazánkou....









4 komentáře :

  1. Chlebánky vypadají dobře a velmi jednoduše, vyzkouším, díky. :-) Čekat půl roku na jednu součástku by mne nebavilo, jsi vytrvalá a vyplatilo se!

    OdpovědětVymazat
  2. Alis -- vypadají opravdu lákavě.Děkuju za recept-určitě vyzkouším :o)
    měj moc hezký víkend...Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Alis, bochánky vypadají skvěle, určitě je vyzkouším. Není nad pekárnu. Je to dobrý pomocník.

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají skvěle, a tvarování snažší jak u rohlíků :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...