Po dlouhé době tu mám opět jeden z příspěvků na domácí pečivo. Konečně se nám po dlouhé době podařilo opět rozchodit moji letitou domácí pekárničku. Na jednu jedinou součástku cca za stovku jsem čekala téměř půl roku ....
V tom půlročním mezičase jsem samozřejmě jedlíky nijak nešidila a pekla dál a těsto dělala klasicky ručně....a tak jsem teď ráda, že pekárna opět funguje a pracuje za mně :)
A zpátky k slíbenému receptu:
Na domácí chlebové bochánky potřebujeme:
300 ml vlažné vody
2 lžičky soli
1 lžičku chlebového koření. Já do chlebového pečiva nejraději používám Rojikovo chlebové koření
dále potřebujeme:
1 lžičku kmínu
500 g pšeničné chlebové mouky
3/4 kostičky droždí
Suroviny v pořadí tak, jak jsou uvedeny v receptu, vložíme do domácí pekárny a zapneme na program těsto. Pokud pekárnu nemáte, potom těsto musíte zadělat ručně ....
Z vykynutého těsta uděláme cca 12 bochánků, které vkládáme na plech vyložený papírem. před vložením do trouby bochánky potřeme vodou..
pečeme na 200 st. asi tak 15 minut
A máme upečeno....
Chlebové bochánky jsou vynikající třeba s domácí škvarkovou pomazánkou....
Chlebánky vypadají dobře a velmi jednoduše, vyzkouším, díky. :-) Čekat půl roku na jednu součástku by mne nebavilo, jsi vytrvalá a vyplatilo se!
OdpovědětVymazatAlis -- vypadají opravdu lákavě.Děkuju za recept-určitě vyzkouším :o)
OdpovědětVymazatměj moc hezký víkend...Martina
Alis, bochánky vypadají skvěle, určitě je vyzkouším. Není nad pekárnu. Je to dobrý pomocník.
OdpovědětVymazatVypadají skvěle, a tvarování snažší jak u rohlíků :-)
OdpovědětVymazat