Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Tvarohovo - želatinový dezert

Stránky

čtvrtek 9. července 2015

Tvarohovo - želatinový dezert



Dnes jsem si pro vás nachystala recept na jeden letní dezert. Tvaroh se výborně hodí na přípravu nejrůznějších letních dobrot. A tentokrát jsem se pustila do výroby tvarohovo- želatinového dezertu.








Na přípravu dnešního dezertu potřebujeme:
1 balení tvarohu (250 g)
moučkový cukr
1 balení želatiny (20g)
voda
horké mléko

Sypkou želatinu zalijeme studenou vodou. Množství vody dáváme tolik, aby želatina byla cca 3 cm pod vodou. Želatinu nechám nabobtnat (trvá to asi tak 10 minut). Mezi tím si přivedeme k varu 200 mléka. Jakmile se mléko začne vařit, stáhnu ho ze sporáku. Do vařícího mléka přimícháme nabotnalou želatinu a dobře promícháme. Necháme chvilku zchladnout.
A nyní přichází na řadu tvaroh...tvaroh dle chuti osladíme. Do sladkého tvarohu přimícháme rozpuštěnou želatinu a opět dobře promícháme...



Vzniklou směs (nelekejte se, je dost řídká) nalijeme do formiček. Mě se na přípravu želatinových dezertů a pudinků úžasně osvědčily formičky s vyklápěcím vrškem. 
Necháme v lednici zatuhnout..

A můžeme podávat:




A letní dezertík je hotový!




3 komentáře :

  1. Ali,to se mi líbí!! Tvaroh mám skoro vždy po ruce,želatinu náhodou taky - inspirovala jsi mě na nedělní moučník (je tu pořád teplo!) :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný ! Zítra bude :) Jindra

    OdpovědětVymazat
  3. S jahůdkami to bude pěkná dobrota :-) Mńam. Vypadá to báječně, já miluji tvaroh. Hezký den Anny

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...