Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Kapří prsty

Stránky

čtvrtek 13. srpna 2015

Kapří prsty



Dnes tu pro vás mám nachystaný recept na jídlo, které je u nás hodně oblíbené. Kapří prsty jsou jednou z mnoha variací na rybí řízek. Moji jedlíci by ryby jedli nejraději bez kostí ...a ono zbavit rybu kostí je přece jenom trochu obtížnější úkol... při troše trpělivosti se to ovšem částečně dá zvládnout






a výsledkem je nafiletovaný kapr, připravený na vaření (v našem případě smažení).

Na kapří prsty potřebujeme:

vyfiletovaného kapra
sůl, grilovací koření
mouka, vajíčko, strouhánka na trojobal
olej na smažení



Pokud se nám podaří kapra zdárně vyfiletovat, tak pak už máme to nejhorší za sebou. Kapra pokrájíme na kousky široké asi tak cm. Jemně osolíme a poprášíme oblíbeným grilovacím kořením.


Obalíme v klasickém  trojobalu a osmažíme na oleji



Jako příloha se hodí brambory nebo zeleninový salát....

A máme hotovo!


1 komentář :

  1. Smaženého kapra jsem milovala,ale tady se vůbec nevyskytuje :-( Tak musím vzít zavděk zmrazenými rybími prsty..Zdravím Jedlíkov!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...