Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Polévka z červené řepy

Stránky

středa 13. dubna 2016

Polévka z červené řepy

Už dlouho jsem tu nepřidala recept na polévku. Je to hlavně tím, že vařím stále dokola své polévkové stálice.  Červenou řepu v kuchyni používám hlavně na přípravu pomazánky. Ale pro doplnění minerálů a vitamínů se dá použít i do polévky. A jeden takový recept na přípravu polévky z červené řepy jsem si pro vás dnes nachystala.




Na polévku z červené řepy potřebujeme:
2 menší červené řepy
2 mrkve
větší kousek celeru
1 cibuli
tymián, bobkový list, sůl a špetku skořice


Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kostičky. V hrnci zahřejeme olej a na něm orestujeme  připravenou zeleninu. Orestovanou zeleninu zalijeme  masovým vývarem, přidáme špetku tymiánu, 1 bobkový list a vaříme do změknutí zeleniny. Až je zelenina měkká, tak vše pomocí ponorného mixeru rozmixujeme. Dle chuti osolíme a přidáme špetku skořice ....kdo chce, může přidat na ozdobu bílý jogurt. 




a máme hotovo.....


 Recept na pomazánku z červené řepy najdete ZDE




A co VY a červená řepa?

2 komentáře :

  1. Alenko, červenou řepu jsem mívala moc ráda, jedli jsme jí v nálevu. Polévku jsem nikdy nedělala ale podle receptu a fotky se mi zdá výborná!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...