Dnes jsem si pro vás nachystala recept na domácí cheesecake. Receptů na nejrůznější cheesecaky najdete všude spoustu. Vyzkoušela jsem několik receptů, ať už na pečený nebo nepečený cheescake. Recept, který vám tu dnes představím se mi osvědčil nejvíce.
Na domácí cheesecake potřebujeme:
1. korpus
180 g sušenek (na tmavý korpus jsem použila Koka sušenky)
80g rozehřátého másla
sušenky pomocí válečku rozdrtíme na drobečky, přidáme rozehřáté máslo. Vzniklou drobenkovou hmotu vsypeme do dortové formy, jejíž dno si vyložíme pečícím papírem. Hmotu na dně formy dobře upěchujeme. Vložíme do předehřáté trouby a 10 minut při 180 st. zapečeme.
2. dále si připravíme další část:
600 g sýra typu Philadelphia
130 g moučkového cukru
3 vejce
4 lžíce mléka
Sýr utřeme s cukrem, po jednom do hmoty zašleháme vejce a přidáme mléko. Vyšlehanou hmotu nalijeme na zapečený korpus. Vložíme do trouby a pečeme nejprve asi tak 15 minut při 175 st. a potom 45 minut na 130 st.. Cheesecake vyndáme a necháme nejlépe do druhé dne vychladnout.
A máme upečeno.....
A co VY? Jakou máte zkušenost s cheesecakem?
Vypadá nádherně :) u mě nikdy nestihne chudák vystydnout, natož do druhého dne :D
OdpovědětVymazatMám ten samý problém s cheesecakem - spousty receptů a ne vždy to vyjde. Zkusím ten tvůj, vypadá moc povedeně :-))
OdpovědětVymazatVypadá báječně, budu ho muset co nejdříve také vyzkoušet :-) Hezký den Anny
OdpovědětVymazatAlis, v životě jsem ho nepekla, ani nejedla, ale tento nevypadá složitě. Až ho budu chtít upéct, určitě si ho upeču dle tebe. Měj se krásně!
OdpovědětVymazatnepečený,,,2 balíčky BEBEsušenek,smíchat s rozpuštěným máslem-12g,napěchovat do formy,smíchat 2 rozpuštěné bílé čokolády, 3 tvarohy namazat na namačkané sušenky.Pokračuje každý podle svého.V létě ovoce ,želatina,v zimě nebo jak se hodí-čokoládová poleva.
OdpovědětVymazat