Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

středa 2. ledna 2013

Houskové knedlíky z mikrovlnky


Houskové hrníčkové knedlíky z mikrovlnky

Ne, opravdu jsem se nezbláznila. Skutečně lze udělat houskové hrnečkové knedlíky v mikrovlnce. Do té doby než jsem je osobně vyzkoušela, jsem nad něčím podobným jen kroutila hlavou Usmívající se. A protože mě většina neobvyklých věcí láká k vyzkoušení, musela jsem do hrnečkových knedlíků z mikrovlnky pustit.




Na hrnečkové knedlíky potřebujeme:
(1 hrneček o objemu 250 ml)
1 hrneček polohrubé mouky
1 hrneček vlažného mléka
1 včerejší rohlík pokrájený na kostičky
1 celé vejce
sůl
1/2 prášku do pečiva



Všechny suroviny smícháme dohromady. Hrnečky vymažeme tukem, vysypeme moukou. Těsto plníme do 2/3 hrnečku.


Naplněné hrnečky vložíme do mikrovlné trouby a necháme při 750 W - 7 minut mikrovlnitUsmívající se. Po 7 minutách vyndáme z trouby, necháme chvíli zchladnout máme hotovo.
Já jsem ještě jednu dávku těsta nalila do skleněné formy na chlebíček a nechala opět 7 minut při 750 W mikrovlnit.
A výsledky posuďte sami:

Kuře pečené na bramborách


Kuře pečené na bramborách


Máme tu zase čtvrtek a já jsem tu opět s typem na blížící se víkendový oběd. Kuřetem k obědu nic nezkazíte. A co takhle upéct kuře na bramborách?



Kuře na bramborách je neobvyklé svoji přípravou, ale určitě vás mile překvapí svojí chutí.
Na přípravu potřebujeme:
kuřecí čtvrtky (podle počtu jedlíků)
okrájené brambory
sůl, grilovací koření
1 smetanu

Kuřecí čtvrtky osolíme a posypeme grilovacím koření. Brambory pokrájíme na plátky. Vyšší pekáček vymažeme máslem a vložíme do něho 1. vrstvu brambor. Brambory osolíme lehce posypeme grilovacím kořením. A stejným způsonem položíme další vrstvu brambor. Na brambory položíme připravené kuřecí čtvrtky a celé zalijeme 1 krabičkou smetany. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi tak 1,5 hodiny (až brambory změknou). Během pečení kuřecí čtvrtky na bramborech otočíme.
A máme hotovo. Vyzkoušejte a uvidíte, jak své jedlíky překvapíte něčím novým a hlavně hodně jedlým!!!

Vyzkoušejte i jiné recepty z kuřete.

A co VY? Jak nejčastěji připravujete kuře?

Domácí oreo sušenky


Domácí "Oreo" sušenky

Domácí sušenkování, tak bych mohla nazvat činnost, která u nás v kuchyni prakticky zdomácněla. S novými vykrajovátky, která jsem vám tu již přestavila, každý týden připravím svým jedlíkům krabici vanilkových sušenek . Sušenky z krabice mizí rychlostí blesku a já bych sušenky mohla péct každý den. ...Kolegyně do práce přinesla recept na "Oreo sušenky" ...


Domácí Oreo sušenky podle Alis


Musím se přiznat, že jsem ani netušila, že podobné sušenky existují. Ale byla jsem poučena, že na ně je v televizi reklama, kde holčička učí tatínka jíst sušenky..otoč, omlékuj...no, musím více sledovat televiziMrkající. No a já samozřejmě musela recept hned otestovat.
A teď k domácím sušenkám. Musím už dopředu říct, že jsou moc dobré!! Opravdu stojí za vyzkoušení!



A to nejdůležitější - recept:
Na těsto potřebujeme:
300 g hladké mouky
180 g tuku (použila jsem Stelu)
100 g moučkového cukru
1 celé vejce
5 polévkových lžic kakaa
1/2 balíčku prášku do pečiva
Na náplň potřebujeme:
1 vaničku tvarohu
asi 100 g sušeného mléka
moučkový cukr dle potřeby


Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme silnější placku, z které kulatým vykrajovátkem vykrajujeme kolečka. Kolečka pečeme ve vyhřáté troubě asi tak 15 minut.

Upečená kolečka slepujeme náplní připravenou z tvarohu a sušeného mléka. Do tvarohu postupně přidáváme sušené mléko tak, aby nám vznikl hustší krém ( z této fáze jsem měla docela obavu, protože zpočátku to na moc hustou hmotu nevypadalo. Ale po zatuhnutí, je krém krásně tuhý a ze sušenek nevytéká). Podle chuti dosladíme.
A teď už jen nanést na kolečka, přiklopit a nechat chvilku zatuhnout!

A máme hotovo. Pokud tyhle sušenky vyzkoušíte uvidíte, že vás dostanou!!!



A tady jen a jen pro vás.. pár kousků ke kafíčkuMrkající

Rychlá česnečka


Rychlá česnečka

Dnes pro většinu z vás nepřináším nic nového. Prostě česnečku zná určitě každý. A troufnu si říct, že co, kuchař, to jiný recept. Někdo přidává cibulku, někdo trochu omastku, někdo majoránku, ale na jedné věci se všichni shodnou ... česnečka musí být pořádně česneková!!! A já vám dnes přináším recept, jak česnečku dělám já.




Česnečku dělám opravdu hodně jednoduše.
Na přípravu potřebujeme:
2 větší na kostičky pokrájené syrové brambory
1,5 l vody
1 kostku masoxu
1/2 lžičky kmínu
sůl
1 celé vejce
česneku dle chuti
sýr a šunku


Kostičky brambor vložíme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme masox a kmín. Vaříme dokud nám brambory nezměknou. Potom do vařící se polévky přidáme 1 rozšlehané vajíčko a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme utřený česnek a dle chuti osolíme.
Na talíř připravíme na nudličky pokrájenou šunku, lžíci strouhaného sýra a přelijeme horkou polévkou. Na vrch můžeme přidat osmažené kostičky chleba.

A máme hotovo!!




A ještě jeden malý česnečkový typ!! Zkuste místo klasického strouhané tvrdého sýra použít nivu!!




Pečené vepřové koleno


Selské koleno


Víkend s eopět pomalu, ale jistě blíží a já jsem tu s tradičním typem. Mým dnešním typem na víkendový oběd je pečené selské koleno. Pravda oběd trochu vydatnější, ale občas je potřeba udělat v jídelníčku malou změnu.



Na přípravu pečené kolínka budeme potřebovat hlavně dostatek času a následující suroviny:

1 pěkné masaté vepřové koleno
1 cibuli
4 stroužky česneku
celý pepř, nové koření, bobkový list
sůl
Nejprve koleno omyjema a uděláme do kůže několik hlubších zářezů. Koleno pěkně potřeme solí a vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo koleno pěkně ponořené. Přidáme koření, cibuli a česnek a necháme vařit asi tak 60 minut.

Poté koleno vyndáme z hrnce a přendáme na pekáček. Koleno potřeme ze všech stran směsí připravenou z 3 lžic oleje a 2 lžicek grilovacího koření. Podlijeme zcezeným vývarem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejméně 60 minut.


Pečené koleno podáváme s hrnečkovým knedlíkem a zelím. Ale vůbec nic nezkazíme, když kolínko budeme podávat s čerstvý chlebem, křenem a hořčicí!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...