Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Pečené vepřové koleno

Stránky

středa 2. ledna 2013

Pečené vepřové koleno


Selské koleno


Víkend s eopět pomalu, ale jistě blíží a já jsem tu s tradičním typem. Mým dnešním typem na víkendový oběd je pečené selské koleno. Pravda oběd trochu vydatnější, ale občas je potřeba udělat v jídelníčku malou změnu.



Na přípravu pečené kolínka budeme potřebovat hlavně dostatek času a následující suroviny:

1 pěkné masaté vepřové koleno
1 cibuli
4 stroužky česneku
celý pepř, nové koření, bobkový list
sůl
Nejprve koleno omyjema a uděláme do kůže několik hlubších zářezů. Koleno pěkně potřeme solí a vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo koleno pěkně ponořené. Přidáme koření, cibuli a česnek a necháme vařit asi tak 60 minut.

Poté koleno vyndáme z hrnce a přendáme na pekáček. Koleno potřeme ze všech stran směsí připravenou z 3 lžic oleje a 2 lžicek grilovacího koření. Podlijeme zcezeným vývarem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejméně 60 minut.


Pečené koleno podáváme s hrnečkovým knedlíkem a zelím. Ale vůbec nic nezkazíme, když kolínko budeme podávat s čerstvý chlebem, křenem a hořčicí!!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...