Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí oreo sušenky

Stránky

středa 2. ledna 2013

Domácí oreo sušenky


Domácí "Oreo" sušenky

Domácí sušenkování, tak bych mohla nazvat činnost, která u nás v kuchyni prakticky zdomácněla. S novými vykrajovátky, která jsem vám tu již přestavila, každý týden připravím svým jedlíkům krabici vanilkových sušenek . Sušenky z krabice mizí rychlostí blesku a já bych sušenky mohla péct každý den. ...Kolegyně do práce přinesla recept na "Oreo sušenky" ...


Domácí Oreo sušenky podle Alis


Musím se přiznat, že jsem ani netušila, že podobné sušenky existují. Ale byla jsem poučena, že na ně je v televizi reklama, kde holčička učí tatínka jíst sušenky..otoč, omlékuj...no, musím více sledovat televiziMrkající. No a já samozřejmě musela recept hned otestovat.
A teď k domácím sušenkám. Musím už dopředu říct, že jsou moc dobré!! Opravdu stojí za vyzkoušení!



A to nejdůležitější - recept:
Na těsto potřebujeme:
300 g hladké mouky
180 g tuku (použila jsem Stelu)
100 g moučkového cukru
1 celé vejce
5 polévkových lžic kakaa
1/2 balíčku prášku do pečiva
Na náplň potřebujeme:
1 vaničku tvarohu
asi 100 g sušeného mléka
moučkový cukr dle potřeby


Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme silnější placku, z které kulatým vykrajovátkem vykrajujeme kolečka. Kolečka pečeme ve vyhřáté troubě asi tak 15 minut.

Upečená kolečka slepujeme náplní připravenou z tvarohu a sušeného mléka. Do tvarohu postupně přidáváme sušené mléko tak, aby nám vznikl hustší krém ( z této fáze jsem měla docela obavu, protože zpočátku to na moc hustou hmotu nevypadalo. Ale po zatuhnutí, je krém krásně tuhý a ze sušenek nevytéká). Podle chuti dosladíme.
A teď už jen nanést na kolečka, přiklopit a nechat chvilku zatuhnout!

A máme hotovo. Pokud tyhle sušenky vyzkoušíte uvidíte, že vás dostanou!!!



A tady jen a jen pro vás.. pár kousků ke kafíčkuMrkající

16 komentářů :

  1. na kolik stupňů se pečou ty oreo sušenky?

    OdpovědětVymazat
  2. Obvykle je peču na 180 stupních

    OdpovědětVymazat
  3. dobrý den dá se použít místo sušeného mléko něco jiného? díky za radu Květa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by šlo udělat náplň pouze z tvarohu, ale je třeba použít kvalitní tvaroh, aby nebyl příliš řídký a nevytékal ze sušenek.

      Vymazat
    2. děkuji určitě vyzkouším Květa

      Vymazat
  4. ahoj, jak dlouho vydrží náplň v lednici namazané na sušenky? Teda pokud je někdo nesežere. Jde mi o to aby se to nezkazilo než to sníme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle si vůbec netroufnu odhadnout. U nás jsou pryč během dvou dnů a zkazit se ani nestačí. Opravdu nevím.

      Vymazat
  5. Než přiklopím druhé kolečko,počkám asi hodinu.
    krém krásně ztuhne a nevytéká i když se ho dá
    větší množství.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za návštěvu a za super typ!

      Vymazat
  6. ... :-) no, tak tyhle taky vyzkouším.
    Oreo znám a jsou velmi dobré.
    Sice to bude jen kolečko,
    nebudou na něm ty reliefky, což mne mrzí.
    Náplň: tvaroh čili mascarpone a sušené mléko, to jako Sunar?
    Krásný předvánoční čas :-) Bája B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bájo, díky za návštěvu! A´t se pečení daří! Sušené mléko používám klasiku koupenou v obchodě. Se sunarem nemám zkušenost.

      Vymazat
  7. Nemáte někdo zkušenosti s přidáním sušeného sojového mléka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkušenost se sušeným sojovým mlékem bohužel nemám!

      Vymazat
    2. Dnes ho vyzkouším přidat místo klasického sušeného, potom poreferuji!

      Vymazat
  8. Ty budu muset vyzkoušet. Domácí oreo sušenky jsem ještě nikdy nepekla :)!
    Zajímá mě rozdíl v chuti :))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...