V minulém článku jsem vám představila obchod s italskými potravinami a specialitami italianfood.cz. Některé z nabízených surovin jsem měla možnost otestovat přímo na svých jedlících a tak vám dnes přináším malou inspiraci na malé mini menu......dnes si společně uvaříme těstoviny s bazalkovým pestem a kuřecími kousky. A z těstovin si k vaření vybereme u nás málo známé těstoivny Gragnano - Bucatini.
Stránky
pátek 9. srpna 2013
Těstoviny s bazalkovým pestem a kuřecími kousky
čtvrtek 8. srpna 2013
Typy na nákupy
Nedávno jsme společně navštívili slunné Toskánsko. A pro ty, kteří nemají možnost jet za slunce a přece by chtěli vyzkoušet v kuchyni nějakou tu italskou dobrotu z kvalitních italských surovin tu mám malou pozvánku k nákupu pravých italských specialit a vín. Dnes vám představím eshop s italskými specialitami a vínem - italianfood.cz.
Štítky:
Pro tento týden
,
recenze
úterý 6. srpna 2013
Cuketová špagetka
Blíží se pomalu doba sklizně cuket. A jak jsem u Verunky na blogu zjistila, tak se mi tu nějak vytratil recept na moji oblíbenou cuketovou špagetku. Zapátrala jsem proto trochu v archivu na "starém blogu" a recept jsem pro vás oprášila.

Cuketová špagetka je univerzální cuketová směs, kterou přidávám do omáčky na špagety, na topinky, na pizzu. ale i k masům - no prostě univerzál.
Jak už název napovídá, tak základní surovinou k její přípravě je cuketa. Takže pokud máte doma cuketu... tak už máte skoro vyhráno! Ostatní suroviny se doma také určitě najdou, takže můžete s výrobou hned začít
Štítky:
cuketa
,
Zavařeniny
pondělí 5. srpna 2013
Knižní okénko
Dnes mám pro vás nachystané malé knižní okénko ve kterém společně budeme listovat a poznávat krajové speciality slezské kuchyně. V dnešním okénku vám představím kuchařku Slezská kuchyně od autora Jaroslava Vašáka.
Štítky:
Knižní okénko
,
recenze
pátek 2. srpna 2013
Okurkový salát s octovou zálivkou
Tak se mi v těchto vedrech nějak nechce trávit příliš času v kuchyni. A tak vařím jen samá rychlá jídla. Ale co u nás k letnímu obědu nesmí chybět je okurkový salát. Dnešní článek tedy bude věnován klasice prázdninové kuchyně, kterou je právě okurkový salát. Prázdniny, okurky..to prostě patří k sobě. I když si okurkový salát můžete dnes udělat prakticky po celý rok, tak ten prázdninový, z čerstvých šťavnatých okurek, ten je prostě nejlepší....
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)