Jakmile se venku ochladí, tak se u nás v kuchyni dost často vaří polévky. A tak jsem pro vás dnes nachystala recept na opravdu rychlou polévku. Do sbírky polévkových recept tak připíšeme recept na rychlou mrkvovou polévku. Jak název napovídá, tak hlavní surovinou na vaření je mrkve. Mrkev si myslím, že najdeme téměř v každé kuchyni... a tak se můžeme hned pustit do vaření.
Stránky
sobota 30. listopadu 2013
čtvrtek 28. listopadu 2013
Kdy začít péct?
Adventní čas je tady a s ním i čas vánočního pečení. V dnešní době není problém si koupit vánoční cukroví už upečené. Nabídky na upečení vánočního cukroví najdete snad na všech inzertních stránkách. Ale já si vánoce bez doma upečeného cukroví nějak nedovedu představit. Ta vůně vanilky a cukroví prostě k tomu předvánočnímu času patří. Letos jsem si řekla, že to vánoční pečení trochu zredukuji a upeču jen to, co je u jedlíků nejoblíbenější. A tak jsem zvědavá, jak to na konec dopadne......už teď vím, že u nás nebudou chybět rohlíčky, marokánky, vínové cukroví, kokosky, plněné ořechy, vosí hnízda, nepečené kuličky......
Štítky:
Pro tento týden
,
vánoce
úterý 26. listopadu 2013
Horké zimní nápoje
Paní zima o sobě dává pěkně znát, i u nás už napadl první sníh letošní zimy... a v tomhle nevlídném počasí přijde vhod dobrý, horký nápoj.
Nedávno jsem vás tu na blogu informovala o předvánoční soutěži s Rojikovým kořením, která se týkala právě horkých nápojů. Pravidelní návštěvníci FB stránek mohli recepty sledovat a hodnotit na facebookových stránkách mého blogu ZDE. Soutěž už byla ukončena a zná své vítěze.....
A já jsem moc ráda, že vám dnes mohu všechny recepty, které autoři do soutěže zaslali, představit.
1.místo: Jablečný čaj s hřebíčkem a skořicí

Co budeme potřebovat:
- hrst sušených kousků jablek (křížaly)
- špetka skořice nebo kousek skořicové kůry v celku
- lžíce medu
- 2 ks hřebíčku
Sušená jablíčka spaříme vařící vodou a povaříme v půl litru vody asi 10 až 15 minut od bodu varu, pak přidáme špetku mleté skořice nebo rovnou vaříme s jedním kouskem celé skořicové kůry. Můžeme přidat lžíci medu na oslazení. Nic nezkazíme, když máme po ruce také trochu sušených borůvek nebo brusinek, které spolu s jablíčkem povaříme pro zpestření chuti a zesílení zdravotního účinku. Čaj nemusíme cedit a zbylé ovoce můžeme klidně sníst.
Autor: Anna Pytlíková
neděle 24. listopadu 2013
Vanilkové sušenky s lemon curd
Minule jsem vám tu představila recept na úžasný citronový krém lemon curd. A dnes přináším inspiraci na jeho využití. Lemond curd nám poslouží jako náplň do domácích vanilkových sušenek.
sobota 23. listopadu 2013
Brandnooz box
Minulý týden jsem vám tu představila společnost Brandnooz, která na našem trhu brzy představí první české brandnooz boxy. Musím přiznat, že se už na ty první české brandnooz boxy moc těším.
Včera u našich dveří zazvonil pošťák a přivezl mi velikou krabici v které na mě čekalo velké překvapení...
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)