Adventní čas je tady a s ním i čas vánočního pečení. V dnešní době není problém si koupit vánoční cukroví už upečené. Nabídky na upečení vánočního cukroví najdete snad na všech inzertních stránkách. Ale já si vánoce bez doma upečeného cukroví nějak nedovedu představit. Ta vůně vanilky a cukroví prostě k tomu předvánočnímu času patří. Letos jsem si řekla, že to vánoční pečení trochu zredukuji a upeču jen to, co je u jedlíků nejoblíbenější. A tak jsem zvědavá, jak to na konec dopadne......už teď vím, že u nás nebudou chybět rohlíčky, marokánky, vínové cukroví, kokosky, plněné ořechy, vosí hnízda, nepečené kuličky......
Ještě než se do pečení pustíte, oprašte své osvědčené recepty.....napište si seznam surovin, které budete při pečení potřebovat a vydejte se na předvánoční nákup....
Suroviny máme doma a teď už jen zbývá pečení....
Perníčky, zázvorky, pracny...je potřeba nechat déle odležet. S jejich pečením je dobré začít 3 týdny před Štědrým dnem! To znamená, že už je pomalu nejvyšší čas nakoupit zásobu mouky, cukru, tuku, vanilky, kakaa....Čajové pečivo, jemné oříškové pečivo...potřebuje k propojení chutí také delší čas. S jejich pečením začínáme 2 týdny před Štědrým dnem.
Linecké pečivo a cukroví z křehkého těsta ...si můžeme připravit dopředu - klidně i 2 týdny předem. Ale pozor! Plnit krémy a nejrůznějšími nádivkami můžeme klidně i pár dnů před Štědrým dnem.
Nepečené cukroví připravujeme 2 až 3 dny před Štědrým dnem.
Vánočky a nejrůznější záviny chutnají nejlépe v den upečení.
Inspiraci a vyzkoušené a lety prověřené recepty na moje vánoční cukroví najdete ZDE.
Ať se vám letošní pečení daří!!!!
A co VY a vánoční pečení, kdy začínáte péct Vy?
A které druhy patří k Vašim nejoblíbenějším?
A které druhy patří k Vašim nejoblíbenějším?
Také už začínám plánovat, co a kdy budu péct. Linecké, vanilkové rohlíčky, kokosové kuličky a pařížské rohlíčky a taky brabantovo ... to je klasika, které u nás nesmí chybět. Možná letos zas vyzkouším něco nového, ale stejně se vždy první sní to naše oblíbené.
OdpovědětVymazatKrásný večer .... Věra
Ahoj Věrko, díky za návštěvu!
VymazatKrásně Ti to tu voní vanilkou, přijemné prožití Adventu i Tobě...:)
OdpovědětVymazatAhoj Soni,moc díky!
VymazatAj u nas je to asi tak podobne, nesmu chýbať tie najobľúbenejšie tradične rokmi odskúšané. U nas nesmie chýbať linecke cesto, vanilkové rohlíčky, opitý izidor, kokosové pusinky, vínove koláčiky atď...Ale toho roku chcem skúsiť aj niečo nove, od vas všetkých ktoré ma zujmu alebo už zaujali :-) Krásny advent Alis aj tebe prajem.
OdpovědětVymazatAhoj Mery, moc díky!
VymazatKdepak jsou ty doby, když jsem pekla 12 - 14 druhů cukroví? Manžel je diabetik, tak tomu moc nedá, upeču mu tak 2 druhy. A pro mne? Dcera peče už dávno sama i pro mne. Já dělávám jen tak 4 druhy, které jí dám téměř všechny, pro mne jen maličko. Ale pekla jsem vždy moc ráda. Děkuji za rady a kouknu se na tvé recepty, jaké cukroví peče odbornice.
OdpovědětVymazatAhoj Ježurko,moc díky!
VymazatAlis ahoj!
OdpovědětVymazatMy budeme také už co nejdříve péct! Zrovna dnes jsme se o cukroví a jaké druhy dělat bavili. :-)
A někdo v baráku už dnes peče - voní to po chodbě náramně! :-)
Alis máš krásné cukroví!m:-)
Měj se krásně. Ahooooooooooooj! :-)
Ahoj Šári, moc díky!
VymazatV Itàlii se vànocnì cukrovi nepece - tuhle tradici vubec neznajì. Ale moji znàmì, pràtelé a kolegové o nic neprijdou - majì me!:-)) Kazdy rok pecu kila cukrovì, které slouzì vesmes jako dàrek - nekdo se hlàsì uz v rìjnu...Dàvàm prednost klasice,letos chci zaradit i neco italského - drobné cukrovì (biscottini) tu jsou po cely rok v cukràrnach a màm i dost typickych receptu z Toskànska. Bez vune vanilky si Vànoce nedovedu predstavit ani tady! Mas ho krààààààsnèèèèèè!!:-))))) CIAO!!
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, moc díky! Už se těším, až dáš nějaký italský recept na cukroví na blog :). Růženko,měj se moc hezky!
Vymazat