Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

pondělí 2. prosince 2013

Rizoto se sušenými houbami



Začíná nám první adventní týden. Určitě  se mnohé z nás už pustí do prvního vánočního pečení...a bude málo času na velké odpolední vyvařování. A tak vám tu dnes přináším recept na rychlou večeři. Možná si ještě vzpomínáte na to, jak jsem vám tu na blogu ukazovala, jak suším houby ... a právě jejich zásobu jsem do dnešního rizota využila.






sobota 30. listopadu 2013

Rychlá mrkvová polévka



Jakmile se venku ochladí, tak se u nás v kuchyni dost často vaří polévky. A tak  jsem pro vás dnes nachystala recept na opravdu rychlou polévku. Do sbírky polévkových recept tak připíšeme  recept na rychlou mrkvovou polévku. Jak název napovídá, tak hlavní surovinou na vaření je mrkve. Mrkev si myslím, že najdeme téměř v každé kuchyni... a tak se můžeme hned pustit do vaření.




čtvrtek 28. listopadu 2013

Kdy začít péct?



Adventní čas je tady a s ním i čas vánočního pečení. V dnešní době není problém si koupit vánoční cukroví už upečené. Nabídky na upečení vánočního cukroví najdete snad na všech inzertních stránkách. Ale já si vánoce bez doma upečeného cukroví nějak nedovedu představit. Ta vůně vanilky a cukroví prostě k tomu předvánočnímu času patří. Letos jsem si řekla, že to vánoční pečení trochu zredukuji a upeču jen to, co je u jedlíků nejoblíbenější. A tak jsem zvědavá, jak to na konec dopadne......už teď vím, že u nás nebudou chybět rohlíčky, marokánky, vínové cukroví, kokosky, plněné ořechy, vosí hnízda,  nepečené kuličky......









úterý 26. listopadu 2013

Horké zimní nápoje

Paní zima  o sobě dává pěkně znát,  i u nás už napadl první sníh letošní zimy... a v tomhle nevlídném počasí přijde vhod dobrý, horký nápoj. 
Nedávno jsem vás tu  na blogu informovala  o předvánoční soutěži s Rojikovým kořením,  která se  týkala právě horkých nápojů. Pravidelní návštěvníci FB stránek mohli recepty sledovat a hodnotit  na facebookových stránkách mého blogu  ZDE. Soutěž už byla ukončena a zná své vítěze.....
A já jsem moc ráda, že vám dnes mohu všechny recepty, které autoři do soutěže zaslali, představit.

1.místo: Jablečný čaj s hřebíčkem a skořicí

Fotka: Máme tady první zaslané recepty.
1. jsme obdrželi od paní Anny Pytlíkové

Jablečný čaj s hřebíčkem a skořicí 

Co budeme potřebovat:

- hrst sušených kousků jablek (křížaly)
-špetka skořice nebo kousek skořicové kůry v celku
- lžíce medu
- 2 ks hřebíčku

Sušená jablíčka spaříme vařící vodou a povaříme v půl litru vody asi 10 až 15 minut od bodu varu, pak přidáme špetku mleté skořice nebo rovnou vaříme s jedním kouskem celé skořicové kůry. Můžeme přidat lžíci medu na oslazení. Nic nezkazíme, když máme po ruce také trochu sušených borůvek nebo brusinek, které spolu s jablíčkem povaříme pro zpestření chuti a zesílení zdravotního účinku. Čaj nemusíme cedit a zbylé ovoce můžeme klidně sníst.
Co budeme potřebovat:
  • hrst sušených kousků jablek (křížaly)
  • špetka skořice nebo kousek skořicové kůry v celku
  • lžíce medu
  • 2 ks hřebíčku
Postup:
Sušená jablíčka spaříme vařící vodou a povaříme v půl litru vody asi 10 až 15 minut od bodu varu, pak přidáme špetku mleté skořice nebo rovnou vaříme s jedním kouskem celé skořicové kůry. Můžeme přidat lžíci medu na oslazení. Nic nezkazíme, když máme po ruce také trochu sušených borůvek nebo brusinek, které spolu s jablíčkem povaříme pro zpestření chuti a zesílení zdravotního účinku. Čaj nemusíme cedit a zbylé ovoce můžeme klidně sníst.
Autor: Anna Pytlíková

 

neděle 24. listopadu 2013

Vanilkové sušenky s lemon curd


Minule jsem vám tu představila recept na úžasný citronový krém lemon curd. A dnes přináším inspiraci na jeho využití. Lemond curd nám poslouží jako náplň do domácích vanilkových sušenek.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...