Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat mému novému domácímu pomocníkovi.....po dlouhém rozmýšlení jsem si pořídila sušičku na ovoce. A o své první zkušenosti s domácí sušičkou se musím podělit s vámi.
Stránky
čtvrtek 8. října 2015
pátek 2. října 2015
Těstovinový salát se špenátem a kuřecími kousky
Dnes tu mám jeden recept na opravdu rychlou večeři. Připravila jsem pro vás recept na těstovinový salát. A dnes to bude trochu netradiční těstovinový salát..
sobota 26. září 2015
Jablečný strouhaný koláč
sobota 19. září 2015
Švestková nutela
Švestková nutela
Dalším nápadem jak zužitkovat přebytek švestek je výroba domácí švestkové nutely. S klasickou oříškovou nutelou, kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného....Švestkovou nutelu oceníme hlavně při zimním pečení jako úžasnou náplň do pečiva.
Výroba není nijak složitá.
Potřebujeme:
1 kg vypeckovaných švestek
400 g cukru
100 g kakaa
1 kakaový pudink
rum
Vypeckované švestky rozvaříme. Při rozváření nepodléváme vodou - švestky nám pustí dost vody. Rozvařené švestky ponorným mixerem rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přidáme cukr a necháme chvilku provařit. Potom přidáme kakao a pudink. Vše dobře promícháme a provaříme. Nakonec přidáme rum.
Naplníme do skleniček, které otáčíme dnem vzhůru.
A máme hotovo!!
Vyzkoušejte i další švestkové recepty!
Štítky:
jedlé dárky
,
ovoce
,
Zavařeniny
středa 16. září 2015
Kandovaná dýně
A máme tu dýňovou sezonu. Dýně nejrůznějších druhů, tvarů a velikostí dnes pořídíte téměř na každém trhu. Kromě dýňové klasiky, jako je dýňová polévka a pečená dýně, jsem letos vyzkoušela i dýni kandovanou. Kandování dýně je sice trochu časově náročnějším,ale výsledek byl pro mě milým překvapením
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)