Švestková nutela
Dalším nápadem jak zužitkovat přebytek švestek je výroba domácí švestkové nutely. S klasickou oříškovou nutelou, kterou koupíme v obchodě nemá (kromě názvu) nic společného....Švestkovou nutelu oceníme hlavně při zimním pečení jako úžasnou náplň do pečiva.
Výroba není nijak složitá.
Potřebujeme:
1 kg vypeckovaných švestek
400 g cukru
100 g kakaa
1 kakaový pudink
rum
Vypeckované švestky rozvaříme. Při rozváření nepodléváme vodou - švestky nám pustí dost vody. Rozvařené švestky ponorným mixerem rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přidáme cukr a necháme chvilku provařit. Potom přidáme kakao a pudink. Vše dobře promícháme a provaříme. Nakonec přidáme rum.
Naplníme do skleniček, které otáčíme dnem vzhůru.
A máme hotovo!!
Vyzkoušejte i další švestkové recepty!
VÝBORNÉ,DĚLÁM TO UŽ TŘETÍM ROKEM A PARÁDA,NEDÁVÁM TAM RUM,ABY TO MOHLY DĚTI
OdpovědětVymazatDobrý den, taky ji dělám, přidávám vanilkový cukr, puding nedávám a hlavně do nutely přidávám mimo kakaa velikonoční a vánoční zbytky čokolády (z mrazáku), které rozmlsaní vnoučci nesnědli. Je to výborná náplň do palačinek i jako pomazánka
OdpovědětVymazatna banány.
Dobrý den, dělala jsem nutelu přesně podle Vašeho receptu. Je výborná jako náplň do dezertů nebo i jen tak na mlsání přímo ze skleničky. Chystám se ji letos uvařit znova. Děkuji za něj. E.Š.
OdpovědětVymazatAhoj Ali, tohle zkusím, miluju povidla která tu nejsou ale mívám je "z dovozu" :-)
OdpovědětVymazatTrochu jsem to přislaďila. Opravdu to nejen vzhledem, ale i chutí připomíná nutelu. Z dávky mi vyšly 4 běžné a 1 malička sklenice od marmelády. Děkuji za recept.
OdpovědětVymazat