Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Pomazánka z uzeného lososa

Stránky

čtvrtek 12. září 2013

Pomazánka z uzeného lososa


Už pěkně dlouho jsem vám tu nepředstavila žádný nový recept na domácí pomazánku. Není to proto, že bych  žádné pomazánky jedlíkům nepřipravovala, ale točím stále dokola naše oblíbené pomazánky jako jsou třeba mrkvová, hermelínová, tuňáková a recepty jsem už na blog dávala. Ale zjistila jsem, že tu ještě není recept na lososovou pomazánku. A tak dnes rozšíříme pomazánkovou sbírku :)








Na dnešní pomazánku z uzeného lososa budeme potřebovat:
20 dkg uzeného lososa - v obchodě se dají koupit "lososí bříška" a ta jsou na tuhle pomazánku nejlepší
4 lžíce Ramy 
1 malou cibuli
2 lžíce hořčice








Lososa zbavíme kostí a maso pokrájíme na jemné kousky. Vložíme do vyšší nádobky a přidáme na drobno pokrájenou cibulku a Ramz. Pomocí tyčového mixeru vše pěkně rozmělníme. Na konec přidáme hořčici a vše dobře promícháme. Pomazánku není potřeba příliš dosolovat.


Podáváme s čerstvým pečivem! Recept na domácí housky najdete ZDE.




Vyzkoušejte také další rychlé pomazánky! Recepty najdete ZDE



                              

A malý podzimní typ: pomazánka z červené řepy! Recept najdete ZDE



A co VY a pomazánky? Které  děláte nejčastěji?





16 komentářů :

  1. Ahoj Alis, nejčastěji děláme klasicky tuňákovou. Lososová taky stojí za zkoušku. Problém je, že u nás uzený losos nikdy do žádné pomazánky nezbyde:) Mrknu ještě na tu z červené řepy ta mě hodně zaujala a dokonce u nás doma nesjou vůči červené řepě žádné antipatie. Díky a měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Pomazánek není nikdy dost, Ali, taky si pořád nějaké vymýšlím, aby byla změna. Ta tvoje lososová vypadá dobře.
    Zdravím tě a přeji pěkný konec léta. Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Alis, děkuji za další tip. Určitě vyzkouším.
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Alis,musím napsat,že ať vkládáš recept,jaký chceš,spolehlivě mi vždycky uděláš chutě!
    Lososa mám moc ráda a pomazánka z něj musí být taky výborná!

    OdpovědětVymazat
  5. Alis, pomazánka vypadá zajímavě, ukládám si. Musím se podívat po lososích bříškách, myslím, že je ve Sparu mají.

    OdpovědětVymazat
  6. Alis, Ty mi zase děláš chutě:-). Já tyhle rybí pomazánky miluju, nejčastěji dělám sice z tuňáka, ale lososa uzeného zbožňuji a pomazánka z něho je nedostižná. Asi budu muset zase doma vyrobit a nejlépe ještě dnes, protože fakt nad Tvými krásnými fotkami slintám :). Jinak pomazánku z řepy musím zkusit, protože teď na podzim řepy bude docela dost a inspirace není nikdy dost. Přeji Ti krásný víkend!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Recept vypadá moc dobře. Jestli seženu uzeného lososa, vyzkouším. Moc pomazánky nedělám, protože si nevzpomenu, nemám suroviny doma nebo ani chutě. :-D Ty mám spolehlivě u tebe! :D
    Přeji hezký den. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Alis ahoj! :-)
    Já lososovou pomazánku nemusím, ale bráška a mamka jí zbožňují. :-) U nás se nejčastěji dělá pomazánka vajíčková a budapešťská (to jsou moje nej) a pak ještě vyložený TOP mezi pomazánkami (u nás) - česneková! :-) Tyto tři děláme úplně nejčastěji. :-) Ale také děláme pomerančovou - na chlebíčkách je úžasná! A podle tebe jsme už dělali i mrkvovou a také nám strašně moc chutnala. :-)

    Alis měj se krásně a ahoooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Alis, úplně naprázdno polykám, jaké mi děláš chutě. Lososa přímo zbožňuji. Tato pomazánka bude určitě úžasná, hned zítra se podívám po "lososích bříškách". Už se moc těším jak si pochutnáme.
    Měj se hezky Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alis, tak jsem dělala podle tebe pomazánku z lososa a byla úžasná. Všem nám moc chutnala, díky za recept Anny

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...