Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rychlá smažená rýže

Stránky

pátek 19. července 2013

Rychlá smažená rýže


Tak a máme tu další prázdninové vaření! Jsou prázdniny a my musíme přemýšlet, čím ty naše malé jedlíky zasytíme:)  A tak dnes přináším recept na jídlo, na které nepotřebujete příliš času a úspěch zaručen. Dnešním receptem je recept na smaženou rýži!






Tenhle recept jsem kdysi objevila v magazínu jednoho  deníku a zaujal mě hlavně tím, že hlavní surovinou je rýže. Dá se použít rýže, která vám zbyde třeba od oběda, ale u nás bohužel rýže málokdy zbyde....takže jsem na tento recept uvařila rýži pěkně čerstvouUsmívající se. Recept na rýži vařenou v mikrovlnce najdete ZDE.

Na přípravu smažené rýže potřebujeme:
2 cibule nebo jarní cibulky
3 vajíčka
sůl
2 lžíce oleje
2 hrnečky vařené rýže
pepř a sojová omáčka na dochucení


Cibulku pokrájíme na menší kousky a osmažíme na rozpáleném oleji. Na osmaženou cibulku přidáme uvařenou rýži a společně opékáme asi tak 2 minuty. Po té přidáme 3 rozšlehaná vejce, promícháme a opečeme. Na konec dochutíme sojovou omáčkou a pepřem.
Na vrch můžeme nasypat zbytky zelené cibulkové natě.
Ke smažené rýži můžete klidně podávat svůj oblíbený zeleninový salát!. Vyzkoušejte třeba  mrkovo- zelný salát Coleslaw. Recept najdete ZDE.
Tak a pro dnešek máme uvařeno!

Zdroj receptu: Magazín Ona dnes

A co Vy a rychlé vaření? Co nejčastěji vaříte?

20 komentářů :

  1. Ahoj Alis, rychlých letních receptů není nikdy dost, proto díky za inspiraci:)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Alis, tak takový jednoduchý recept by mě nenapadl :-). A souhlasím s tuttobene dobrých rychlých receptů není nikdy dost. Už mi pomalu dochází inspirace, co mám těm mým jedlíkům pořád o prazdninách vařit. Takže skvělá inspirace, určitě brzy vyzkouším! Krásný letní víkend Ti přeji!!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,u nás vždy a to pokaždé rýže zůstane,takže recept rozhodně vyzkouším!! Pavlína

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Alis, protože tady budu mít příští týden zřejmě malá Brňata, určitě tuto rýži vyzkouším.
    Tady je recept na odpalované těsto:
    1/2 l mléka
    30 g másla/hera/
    1/2 kg hrubé mouky
    šp. soli
    2 žloutky

    V hrnci uvaříme mléko, přidáme máslo, aby se rozpustilo, sůl, rychle vmícháme mouku. Zamícháme,
    odstavíme a mícháme a mícháme až se těsto přestane lepit.
    Nechám chvíli zchládnout a vmíchám žloutky.
    Na vále vypracujeme těsto, já si utvořím váleček a nakrájím na kousky, tvořím knedlíky. Uvařím a sypu strouhankou.
    Mám z toho množství kolem 20 knedlíků.
    Doufám, že se ti to povede, že jsem to napsala dobře. Už se těším na meruňky, hned se pak pustím do vaření....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Květuško, díky moc za recept.Určitě vyzkouším!Krásně si užij vnoučátek!

      Vymazat
  5. V létě jsou rychlé recepty nejlepší, Ali. Smaženou rýži jsem ještě nedělala, u nás jdou hlavně zeleninová jídla. Tvůj recept vyzkouším.
    Posílám pozdrav a přeji krásné prázdninové dny. :) Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. To je zajímavý recept, znám hlavně knedlíky a těstoviny s vejci, ale rýže by mě nenapadla :-) Za vyzkoušení rozhodně stojí.

    OdpovědětVymazat
  7. Alis ahoj! :-)
    Tak recept vypadá velice dobře! :-)
    Já jedním časem milovala rizoto a hlavně, když tam bylo hodně hrášku! Pak jako když utne a já rýži dvakrát nemusím. ;-) Ale recept si opíšu, protože u nás jsem jen já, kdo jí nejí, ostatní jí milují! :-)
    Měj se nádherně Alis a ahoooooooooooooooooooj!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Ali, toto je jednoduchý , ale prima recept, vyzkouším!!!!!!!!Koření jsem Ali ještě nevyzkoušela, protože jsme měli načaté staré koření , tak jsme ho museli použít!!!!!!!Ale jak vyzkouším Rojíkovo koření tak Ti dám vědět!!!!!!!Přejí Ti krásné letní dny a děkuji za skvělý recept a nápad!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alí, moc Tě zdravím! Koření vydrží dlouho a uvidíš, že si pochutnáte :)

      Vymazat
  9. Ahoj Ali, to je zajímavý recept. Hlavně rychle hotový. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. No SUPER! Tak tohle budeme mít zítra k obědu, protože se mi nechce vařit. Zeleniny máme habaděj. A vlastní! :) Díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...