Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Rychlá rybičková pomazánka

Stránky

úterý 6. května 2014

Rychlá rybičková pomazánka


Dnes přináším recept na rychlou domácí pomazánku. Dnešní pomazánka je jednou z mnoha variací na rybičkovou pomazánku.  Už mnohokrát jsem psala o tom, jak pomazánky jsou záchranou rychlé večeře či rychlé svačiny.  Prostě pomazánky nikdy nezklamou. Je jich příprava je opravdu rychlá a zvládnou ji připravit i malí jedlíci.







V případě rybičkové pomazánky (chcete-li sardinkové pomazánky) si troufnu napsat, že ne každý ji má rád. Někdo prostě rybičky nemusí. 
....... a pro vás, kteří patříte do skupiny, kterým rybičky nevadí, tu mám recept na moji rychlou rybičkovou pomazánku

Na rybičkovou pomazánku potřebujeme:

1 konzervu sardinek (v oleji nebo ve vlastní  šťávě)
1 malou cibulku
1 kelímek pomazánkového másla 
1 lžíci hořčice
sůl


Z konzervovaných rybiček slijeme olej, cibulku nakrájíme na kostičky a vše vložíme do misky. Přidáme  pomazánkové máslo a hořčici. 
A nyní vše pomocí ponorného mixeru rozmělníme. Při mixování měl svoji premiéru můj nový pomocník. Starý ponorný mixer chudák po dlouhých letech věrné služby dosloužil. Je pravda, že jsme ho příliš nešetřila, ale od toho přeci pomocníci jsou...aby pomáhaly .......No, na  novém mixeru, je vidět, jak jde technika dopředu....  můj nový pomocník si  s pomazánkou skvěle poradil během několika sekund. 



A během chvilky máme pomazánku hotovou. Dle chuti osolíme a můžeme podávat.........




K rybičkové pomazánce se výborně hodí také domácí houstičky. Recept na domácí housky najdete ZDE




Recepty na další rychlé a levné pomazánky najdete ZDE


A co Vy a rybičková pomazánka?Jak ji děláte VY?








22 komentářů :

  1. Ahoj Alis, rybičkovou pomazánku dělávám a máme ji rádi. Já bych ale nemohla snést pomyšlení, že v ní rozšlehám všechny kosti, tak je pečlivě vybírám, i když vím, že bych nemusela. Pak přidávám většinou trošku ramy a tavený sýr. Samozřejmě také trošku hořčice a kousek cibulky. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  2. Rybičkovou pomazánku také často dělám. Vybírám páteře, malé kostičky ne. Nedávám hořčici, ale šťávu z půlky citronu. Máslo, cibulku a trochu osolím.
    Přeji hezký večer! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Ali, podobnou pomazanku nam delali ve skolni jidelne na internate. Podavali ji dokonce i k snidani! Ale byla moc dobra, hlavne s cerstvou houstickou - tenkrat byly vyborne i ty kupovane :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tuhle já můžu ...
    Krásný den Alis ... Věra

    OdpovědětVymazat
  5. Alis, rybičkovou pomazánku dělám úplně stejně, jako ty. Někdy přidám zbylý tavený sýr nebo jiný "ležák" z lednice, ale to jenom, když je potřebuji zlikvidovat. Také přidávám hořčici. Fantazii se meze nekladou...

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Alis, podobnou pomazánku mi dělává mamča dodnes a je fakt výborka! :-) Jen tak mimochodem líbí se mi tu u tebe na blogu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Bztty, díky za návštěvu a jsem moc ráda, že se ti tu líbí!

      Vymazat
  7. Alis ahoj! :-)
    Rybí pomazánku u nás zbožňuje mamka s taťkou! :-)
    A děláme jí stejně jako ty, jen dáváme normální máslo a ještě pepř. :-)
    Přeji krásný den! :-) Ahooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Alis dělám ji úplně stejně :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  9. jaaquarius.blog.cz8. května 2014 v 12:30

    Rybičkovou máme rádi, děláme ji i z uzené makrely v podstatě stejně. Akorát jsem ji míchala šlehačem. Tahle bude jemnější.

    OdpovědětVymazat
  10. Právě dneska jsme měli na večeři pomazánku z uzené makrely + stejné ingredience jako Ty a kdybych nesehnala uzenou makrelu tak by přišli na řadu sardinky v oleji. Pouze to nemixuji, ale normálně vařečkou vše dohromady rozmíchám. My máme rádi když pomazánka má "strukturu"- malé kousíčky cibule a podobně. Máš pravdu s tím že dobrá pomazánka je záchrana na večeři nebo snídani.

    OdpovědětVymazat
  11. Milujem a navyse je zdrava aj ja ju tak robim este davam cierne korenie a trosku este pridam najemno nerozmixovanu cibulku .... cerstve pecivko k tomu to su bajecne ranajocky :)
    Mirka

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...